Како руску победу у Сирији представити као пораз!

Амери нагађају зашто се Руси повлаче из Сирије

0
 
 
 
Западу и Американцима није јасно зашто се Руси повлаче из Сирије. Није им јасно јер они се не повлаче ни из једне земље где су војно интервенисали. По тумачењу Американаца разлог за руско повлачење су санкције, кандидатуру Путина, губитак у људству, и трошак који доноси таква војна интервенција. Сви наводни разлози, нигде у свету Американце нису спречили да ратују, нити их натерали да се повуку. Истина, постоји разлика, Америка заиста није под санкцијама које трпи Русија.
Западни медији, од којих предњаче амерички, упињу се да руску победу у Сирији сада представе као пораз. Разлози, за овај спин запада, су пре свега психолошки јер руска победа у Сирији ни најмање не иде у прилог западу, који претендује да своју политику прикаже као једину исправну.
Повлачење због избора у Русији
По свим анализама, па чак и западних агенција, Путин има сигурну победу на предстојећим изборима у Русији. Не постоји апсолутно никаква бојазан да би због рата у Сирији претрпео губитак на изборима, напротив, управо тријумф руског оружја може само бити додатни поен за Путина. Сређивање прилика на Блиском истоку, победа у Сирији, задржавање војне базе у Сирији као и останак Асада на власти су заправо све руске победе. Узгред треба поменути и Ердогана, који се управо због погрешне америчке политике, окренуо Русији. Путин на наредне изборе излази као Цезар након какве победе Римљана.
Трошкови рата
Западни медији наводе да су трошкови рата у Сирији коштали Русију око 3 милиона долара дневно, те да је две године ратовања морало исцрпети Русију, која трпи санкције наметнуте од управо тог Запада.
Тачно, рат кошта. Међутим, управо је рат прилика да се демонстрира успешност и квалитет оружја. Захваљујући рату у Сирији Руси су склопили читав низ послова продајући своје оружје. Руско оружје је тренутно најцењеније и најтраженије у свету. Рат је заправо најбоља реклама за војну индустрију. Зар Американци ту врсту маркетинга не користе непрекидно од ’45. до данас?
Губитак у људству
За две године ратовања у Сирији, погинуо је 41 руски војник. Док је с друге стране ИСИЛ доживео армагедон. Руска војска није убијала цивиле, мада су се западни медији упињали да докажу супротно али просто није било доказа.  Руска војска броји око милион војника у активном саставу и још око два милиона у резервном саставу. По свим војним критеријумима, ово је најмањи могући проценат погинулих, за рат који је трајао две године. Американци би само требали да се сете рата у Вијетнаму, који је трајао 11 година а број погинулих на годишњем нивоу америчких војника је био 12 000. То је била кланица за америчке војнике и класичан пример изгубљеног рата са бројним жртвама, при том Вијетнамци су изашли као победници.
Санкције
Тачно је да су Русији наметнуте санкције. Још тачније је да је то управо учинио Запад односно Америка уз сагласност водећих европских држава. Међутим, те санкције заправо највише погађају Европу. Русија је већ изнашла алтернативна решења за увоз и извоз сарађујући са азијским земљама и окрећући своје тржиште према Азији.
Ништа од наведених разлога није озбиљан проблем за Русију и руску армију. Рат у Сирији је завршен. Русија је изашла као победник. ИСИЛ је разбијен и десеткован. Асад, који је био трн у оку Запада, је остао на власти. Руска војна база у Сирији је очувана. Русија је из рата изашла и као морални и као војни победник а јасно је да ће имати и економске користи од продаје оружја. Спин западних медија не може нарушити добар рејтинг ни Путину ни руској армији, он је ту више у сврху самооправдања немоћи коју је показао Запад према терористичкој претњи ИСИЛ-а и тријумфу руског оружја.
Екипа Патриота

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*