Калабић за ТВ ПАЛМА ПЛУС: Дистанцирање од Русије, Србију би аутоматски довело у позицију Македоније и Црне Горе!

0

На Балкану су у току два геополитичка процеса – стварање Велике Албаније и враћање Србије на предкумановске границе. Све акције у региону су синхронизоване. Провокативне изјаве председника општине Бујановац су заправо циљ планера ових акција који желе да изазову погрешну реакцију Србије. Не смемо да се бојимо и да будемо понављачи историје, поручио је Радован Калабић, члан Председништва Српске народне партије, историограф и публициста гостујући у емисији „Питања и одговори“ телевизије „Палма плус“.

Калабић је нагласио да данас једино „српски елемент“ одолева НАТО-у на Балкану те да се због тога обруч око Србије све више стеже.

„Не треба бити у заблуди. Налазимо се у непосредној ратној опасности. Бањалука и врањска долина, коју многи погрешно зову Прешевска, стратешки су важне тачке у нашој одбрани јер ће бити прве на удару. Свима који познају историју и разумеју геополитичке процесе је јасно да би дистанцирање Србије од Русије нашу земљу аутоматски довело у позицију Македоније и Црне Горе“, истакао је Калабић.

Он упозорава да многи споља али све више и у самој Србији желе да угрозе дух заједништва нашег народа.

„Када немате тај дух онда се испод те кохезионе коре разбокорују сва могућа непочинства и невоље, личне сујете, користи и амбиције. А српски народ је управо по том заједништву трн у оку моћницима. Због силе духа српског и његове снаге се наши противници овако према нама овако и понашају. Све док је Господ над војскама дотле има наде и оптимизма“, закључио је Калабић.

Погледајте снимак интервјуа Радована Калабића за телевизију „Палма плус“

Српсканароднапартија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*