Калашњиков: САД и Запад да врате Косово Србији!

0

Шеф Комитета Државне думе Русије за послове ЗНД и евроазијске интеграције Леонид Калашњиков позвао је председника САД Доналда Трампа и Запад да врате Србији Косово и Метохију.

„Цинично звуче позиви да се поштује суверенитет од стране председника силе која је разрушила цео светски поредак. Почнимо од Косова. Ко је раскомадао Југославију? Американци су кренули тим путем и отворили Пандорину кутију“, изјавио је Калашњиков, осврћући са на Трампов позив из Њујорка са заседања Генералне скупштине УН

Он је подсетио да је бивша Југославија разбијена уз игнорисање свих међународних норми и без мандата Уједињених нација, док је „одвајање Косова протекло без икаквог референдума и насилно“. Ако је Трамп „гађао“ Крим, наставио је Калашњиков, „морао би да зна да је полуострво ушло у састав Русије на основу воље народа на референдуму и без иједне жртве и грађанског рата“.

„Сједињене Државе су разориле међународно право, а сада покушавају да другима држе лекције. То је најгори могући цинизам. Нека прво врате (Србији) Косово!“, закључио је шеф Комитета Државне думе Русије за послове ЗНД и евроазијске интеграције.

Подсетимо, Трамп је седници Генералне скупштине УН позвао међународну заједницу да се „бори против претњи националном суверенитету“.

У том контексту је позвао на супротстављање опасностима које прете суверенитетима држава, „од Украјине до Јужнокинеског мора“.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*