Кампонески: Родноравноправне терминолошке забуне!

1

У духу родноравноправних израза о којима се полемише ових дана морам да укажем на то, да су неки родноравноправни изрази већ у употреби само не у жељеном смислу.

На пример израз „Фудбалерка“, по новом родноравноправном речнику би требало да буде жена која са још 21 другом женом јури за лоптом, а не криминално ружна фризура на шабану, такође позната као и „Шабанка (женски шабан)“ или „Kриминалка (женска особа склона криминалним радњама)“.

Исто важи и за „Силеџијку“, што би по новом требало да буде женска особа склона насиљу, а не бела мајица без рукава, у народу позната још и као „трегерка“ илити „Поткошуља“

Такође, проблеми настају у код појма „сплавар“ и „сплаварка“, јер у првом случају то је особа мушког рода која се на сплаву спушта речним брзацима, док у случају „сплаварке“ то није женска особа која се на сплаву спушта речним брзацима, већ женска особа трошнијег морала која се повлачи по београдским клубовима на води, популарно званим „Сплавови“, нарочито сепареима тих клубова где је особе мушког рода третирају као курву, дрољу и уопште јефтини или скоро бесплатни сексуални објекат разних намена.

Исто тако морам да приметим да се у задатим околностима јављају два типа оба пола, они који поштују родну равноправност и они који не поштују родну равноправност.
Родноравноправци / родноравноправкиње и неродноравноправци / неродноравноправкиње или само „неродноравноправци“ јер њих боли курац за родну равноправност.

Тако да ускоро можемо очекивати реченице које ће звучати прилично збуњујуће за људе који покушавају да се уклопе у нови речник, типа:

– „Он је неродноравноправац који у клуб на води излази у силеџијки и носи фубалерку на глави, тамо се опија док га сплаварка орално задовољава у сепареу.“

Изгледа као да све пршти од роднеравноправности, ал је очигледно да то није то

Извор: Фејсбук профил Милан Kампонески

1 КОМЕНТАР

 1. Поставља се једно врло важно политичко – родноравноправно питање:
  Да ли је наша ПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ, АНА БРНАБИЋ, У СВОЈОЈ ТРАНСРОД-
  НОЈ ВЕЗИ – “МУШКИЊА“ или “ЖЕНСКИЊА“ ???
  Ово је код истополних веза женског пола.
  А код истополних веза мушкараца, опет имамо исто питање:
  Ко је ту “МУШКАРАЦ“, а ко “МУШКАРИЦА“ ???
  Надамо се да ће САНУ својим ауторитертом овај проблем врло
  брзо разрешити, много пре него питање – ОСТАНКА или ГУБИТКА
  КОСОВА и МЕТОХИЈЕ У САСТАВУ ПРАВОСЛАВНЕ СРБИЈЕ!

  Драган Славнић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*