Кандидат за немачког канцелара: Наћи компромис са Русијом

0

Европи није потребна „једнострана“ трка у наоружању, рекао је за немачки часопис „Билд“ Мартин Шулц, кандидат за канцелара Немачке. Немачки политичар такође је нагласио да Велика Британија, Француска, Италија и Немачка морају да се уједине и израде „јединствену политику“ како за преговарачки сто селе Русија и Сједињене Америчке Државе.

Кандидат за канцелара Немачке Мартин Шулц намерава да побољша односе са руским лидером Владимиром Путином и настави „политику попуштања затегнутости“ са Русијом, пише „Билд“.

„Ја сам за то да тражимо компромис са Русијом. Али сам и за то да говоримо без увијања. Сматрам да би требало да дајемо предлоге Русима, али ће они имати смисла само ако Русија буде спремна да их прихвати“, рекао је Шулц.

„Заиста нам није потребна једнострана трка у наоружању, као што жели Доналд Трамп. Или као што би то, можда, желео Владимир Путин“, нагласио је бивши председавајући Европског парламента.

Немачки политичар сматра да Москва тренутно води „прилично необавезујућу“ спољну политику. „У њој нема доследности. Руси раде по принципу сврсисходности: када су им то иде у корист, они су партнери. Када им се то не исплати, они су противници“, објаснио је Мартин Шулц.

Кандидат за канцелара Немачке такође је истакао да Велика Британија, Француска, Италија и Немачка треба да се уједине и израде „јединствену политику“ како би „за преговарачки сто селе две нуклеарне силе: с једне стране Русија, а с друге — Сједињене Америчке Државе“.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*