Карађорђевић пун планова: „Срби, ако хоћете краља, ја ћу бити ваш краљ“

0

Србија ће поново бити монархија!

Барем се томе нада престолонаследник Александар Kарађорђевић, који о могућности свог доласка на престо и успостављању уставне монархије каже:

– То зависи од воље народа. Основни принцип уставне монархије је да краљ представља симбол народа, а Влада да управља њим. Kраљ симболизује јединство, стабилност и континуитет. Земљом управљају премијер и његов кабинет. Ја сам спреман уколико је народ спреман – рекао је Александар Kарађорђевић за „Kраљевске новине”.

О самом повратку у земљу и изазовима који очекују Србију, као и о реформама, престолонаследник Александар објашњава:
– Ми смо већ сада демократска земља. Заиста се трудимо да се опоравимо од диктатуре, санкција, агресије и тешке економске кризе, дакле, свега што смо претрпели. Није то лако у данашње време, поготово када имамо претњу тероризма. Знам да наша влада ради напорно на реформама, економском опоравку и подржавам позицију нашег премијера Александра Вучића што се тиче уласка у ЕУ.

Нама су потребни велико ЕУ тржиште и инвестиције, али ситуација данас није лака у светлу Брегзита и забринутости због федерализоване Европе и Брисела. Ми морамо да имамо глас у Европи и да узмемо учешћа у доношењу одлука. Већина наших суседа су чланови ЕУ. Потребни су нам добри односи са нашим комшијама. Србија има велику будућност – наглашава син краља Петра Другог и на питање очекује ли да се њему и породици Kарађорђевић врати имовина одговара:

– Народна скупштина Републике Србије усвојила је Закон о реституцији конфисковане имовине и компензацији, који је ступио на снагу 6. октобра 2011. и на основу тог закона основана је и Агенција за реституцију. Ми као породица заједнички напорно радимо на реституцији.

Моји синови се сами издржавају

– Петар, Флип и Александар самостално зарађују за живот, а нама су увек били велика подршка у хуманитарним активностима. Имају много пријатеља и увек ће бити уз нас. Они се поносе својим пореклом – каже престолонаследник Александар Kарађорђевић.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*