Kарић купује касарну у Ваљеву!

0

Kомпанија Богољуба Kарића заинтересована је да гради социјалне станове у Ваљеву, а његов брат Драгомир, као могућу локацију, навео је простор касарне “Kадињача”, коју локалне власти годинама безуспешно покушавају да пазаре

БK група, наиме, планира изградњу социјалних станова у Србији чија ће цена бити мања од 500 евра за квадратни метар, а на списку градова у којима ће се градити ти станови требало би да буде и Ваљево. Драгомир Kарић, који је био гост Ваљева приликом прославе Дана града, одговарајући на питање где ће се градити ти станови, навео је да се “размишља о простору касарне”.

Једина касарна у Србији коју тренутно продају Министарство одбране и Војска јесте ваљевска “Kадињача”. Тај комплекс на површини од 2,4 хектара чини 15 објеката, а у првом огласу за продају, у октобру прошле године, почетна цена била је 1.638.295 евра. С обзиром да се тада није јавио ниједан купац, оглас је поновљен, а цена је 20 одсто нижа од првобитно понуђене.

Већ годинама Град Ваљево покушава да откупи ову касарну, али се до сада увек испостављало да је цена, коју би поставила Војска, непремостива препрека.

Првобитна идеја је била да се на том простору гради модеран Спортско-рекреативни центар за затвореним базеном који Ваљево нема, а онда се појавио и предлог да се ту пресели једна од најугледнијих српских гимназија – Ваљевска.

Сада се као потенцијални купци “Kадињаче” појављују Kарићи, али градски челници нису желели да коментаришу ту изјаву.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*