Kатастрофална размера арапских расистичких злостављања девојчица у Британији

0

Недавни случај пресуде за 17 чланова арапске банде која је злостављала девојчице, тек је последњи у подужем низу који је постао феномен својствен за Велику Британију последњих 20-ак година.

Медији, политичари, полиција и остале државне службе свим силама су се суздржавали отворено прозвати таква масовна злостављања оним што јесу – расно мотивисани напади из најобичније мржње. Разлог? Све жртве махом су биле девојчице узраста од 12 на више година, а уједно су све беле те неретко из проблематичних породица.

Ротерхам

Случај Ротерхама најпознатији је због огромног броја девојчица које су злостављане и због чињенице да су полиција и социјалне службе више од 16 година ћутале о масовном злочину у том граду.

За злочине је осуђено више од 25 особа, а све редом биле су пакистанског порекла.

Због системског заташкавања и игнорисања пријава против споменутих злодела, под истрагом се 2015. нашло преко 160 полицијских службеника, а читав случај до данас није до краја посве решен.
Рочдејл
Деветорица мушкараца, пакистанског порекла, осуђени су 2012. због силовања и присиљавања на проституцију 47 девојчица.

До пролећа ове године, шесторица силоватеља су изашла из затвора, док су четворица њих користила новац пореских обвезника како би се судски спорили против одлуке о депортацији.
Оксфорд

Године 2013., седморица мушкараца (пет Пакистанаца и два Африканца) осуђени су на укупно пет доживотних казни, док су двојица добили по седам година затвора.

Они су злостављали преко 370 девојчица узраста између 12 и 15 година, које су силовали, дрогирали те им претили. Банда је деловала на подручју Олсфорда теком пуних 15 година!

Девојчице су у том граду и данас мете злостављача, будући да полиција одбија активно деловати. Једна од жртава испричала је медијима како неки од њених нападача и данас раде као возачи таксија, предузетници или чак седе у градском већу.
Бристол

Године 2016. осуђена је сомалијска банда због злостављања и сексуалног искориштавања девојчица старих од 13 и више година.

Деловање ове групе идентично је осталима, а на суђењу се могло од оптужених чути како су рутински злостављали своје жртве те их сматрали „јефтинима и лакима.“
Елсбури

У питорескном месту шесторица мушкараца пакистанског порекла осуђена су за подвођење и  силовање две девојчице старости 12 и 13 година у периоду између 2006. и 2012. године.

Социјалне службе овог пута су упозориле полицију на силоватеље, али полиција није провела никакву адекватну акцију.

Један од муслиманских посланика тог града признао је да неки у муслиманској заједници сматрају да и „жртве сносе део одговорности. Они верују да је за танго потребно двоје.“

Кихли

Полиција у Kихлију ове је године почела с истраживањем 200 случајева злостављања деце, уз 167 осумњичених.

Kако су локалне власти описале, реч је о још једном случају „Рочдејл“, уз „Азијате“ (политички коректан термин за Арапе у Британији) као главне починитеље који вребају искључиво беле девојчице због сексуалног злостављања.

Хадерсфилд

У априлу 2017. укупно 29 особа појавило се на суду због 170 случајева силовања, отмице деце, трговине људима, диловања дроге и других казнених дела.

Kазнена дела починило је 27 мушкараца арапског порекла, те две жене, у периоду између 2004. и 2011. Њихове жртве биле су беле девојчице узраста између 11 и 17 година.

Дерби

Kрајем 2010., девет мушкараца осуђено је на три суђења због вребања и силовања девојчица.

Већина жртава била је пре силовања омамљена алкохолом или дрогама, а силоване су у аутомобилима, кућама или хотелима широм покрајине Мидландс. Укупно 27 девојчица узраста између 12 и 18 година биле су жртве још једне епизоде оваквих напада.

Питербург

Група мушкарац и младића арапског порекла прво се спријатељила, а потом силовала девојчице које долазе из проблематичних средина. Напастовање, насиље и запањујуће злостављање одвијало се на местима као што су дечја игралишта.

Двојица мушкараца, уз пет малолетника, осуђени су 2014. Девојчице су биле старости 13 и 14 година.
Телфорд

Полиција у Телфорду оптужена је за игнорисање злостављања деце након што су волонтери локалне цркве пуне три године доносили доказе о злостављању деце.

Након што је истрага коначно покренута, установило се да су седморица Пакистанаца силовали, трговали и присиљавали на проституцију девојчице узраста од 13 и више година.

Многима је тешко схватљива оваква импотентност система који би требао штитити најрањивије. Међутим, под општом психозом друштва везаном уз „расизам“, атмосфера је довела до тога да се системски спроводи анти-белачки расизам, а најрањивији у свему и највише страдају. Било да је реч о нечему планираном или не, чињеница је да британски правосудни систем отворено пропагира и подстиче расистичко иживљавање под окриљем већ офуцаних парола толеранције и различитости.

Неки оваква масовна зверства учестало оправдавају изговорима о колонијализму. Питање за такве је јесу ли девојчице од 13 година имале какву улогу у колонизацији и како би они оправдали да се нешто слично догоди њиховом детету?

Аутор: Трибун

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*