Katastrofalna razmera arapskih rasističkih zlostavljanja devojčica u Britaniji

0

Nedavni slučaj presude za 17 članova arapske bande koja je zlostavljala devojčice, tek je poslednji u podužem nizu koji je postao fenomen svojstven za Veliku Britaniju poslednjih 20-ak godina.

Mediji, političari, policija i ostale državne službe svim silama su se suzdržavali otvoreno prozvati takva masovna zlostavljanja onim što jesu – rasno motivisani napadi iz najobičnije mržnje. Razlog? Sve žrtve mahom su bile devojčice uzrasta od 12 na više godina, a ujedno su sve bele te neretko iz problematičnih porodica.

Roterham

Slučaj Roterhama najpoznatiji je zbog ogromnog broja devojčica koje su zlostavljane i zbog činjenice da su policija i socijalne službe više od 16 godina ćutale o masovnom zločinu u tom gradu.

Za zločine je osuđeno više od 25 osoba, a sve redom bile su pakistanskog porekla.

Zbog sistemskog zataškavanja i ignorisanja prijava protiv spomenutih zlodela, pod istragom se 2015. našlo preko 160 policijskih službenika, a čitav slučaj do danas nije do kraja posve rešen.
Ročdejl
Devetorica muškaraca, pakistanskog porekla, osuđeni su 2012. zbog silovanja i prisiljavanja na prostituciju 47 devojčica.

Do proleća ove godine, šestorica silovatelja su izašla iz zatvora, dok su četvorica njih koristila novac poreskih obveznika kako bi se sudski sporili protiv odluke o deportaciji.
Oksford

Godine 2013., sedmorica muškaraca (pet Pakistanaca i dva Afrikanca) osuđeni su na ukupno pet doživotnih kazni, dok su dvojica dobili po sedam godina zatvora.

Oni su zlostavljali preko 370 devojčica uzrasta između 12 i 15 godina, koje su silovali, drogirali te im pretili. Banda je delovala na području Olsforda tekom punih 15 godina!

Devojčice su u tom gradu i danas mete zlostavljača, budući da policija odbija aktivno delovati. Jedna od žrtava ispričala je medijima kako neki od njenih napadača i danas rade kao vozači taksija, preduzetnici ili čak sede u gradskom veću.
Bristol

Godine 2016. osuđena je somalijska banda zbog zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja devojčica starih od 13 i više godina.

Delovanje ove grupe identično je ostalima, a na suđenju se moglo od optuženih čuti kako su rutinski zlostavljali svoje žrtve te ih smatrali „jeftinima i lakima.“
Elsburi

U pitoresknom mestu šestorica muškaraca pakistanskog porekla osuđena su za podvođenje i  silovanje dve devojčice starosti 12 i 13 godina u periodu između 2006. i 2012. godine.

Socijalne službe ovog puta su upozorile policiju na silovatelje, ali policija nije provela nikakvu adekvatnu akciju.

Jedan od muslimanskih poslanika tog grada priznao je da neki u muslimanskoj zajednici smatraju da i „žrtve snose deo odgovornosti. Oni veruju da je za tango potrebno dvoje.“

Kihli

Policija u Kihliju ove je godine počela s istraživanjem 200 slučajeva zlostavljanja dece, uz 167 osumnjičenih.

Kako su lokalne vlasti opisale, reč je o još jednom slučaju „Ročdejl“, uz „Azijate“ (politički korektan termin za Arape u Britaniji) kao glavne počinitelje koji vrebaju isključivo bele devojčice zbog seksualnog zlostavljanja.

Hadersfild

U aprilu 2017. ukupno 29 osoba pojavilo se na sudu zbog 170 slučajeva silovanja, otmice dece, trgovine ljudima, dilovanja droge i drugih kaznenih dela.

Kaznena dela počinilo je 27 muškaraca arapskog porekla, te dve žene, u periodu između 2004. i 2011. Njihove žrtve bile su bele devojčice uzrasta između 11 i 17 godina.

Derbi

Krajem 2010., devet muškaraca osuđeno je na tri suđenja zbog vrebanja i silovanja devojčica.

Većina žrtava bila je pre silovanja omamljena alkoholom ili drogama, a silovane su u automobilima, kućama ili hotelima širom pokrajine Midlands. Ukupno 27 devojčica uzrasta između 12 i 18 godina bile su žrtve još jedne epizode ovakvih napada.

Piterburg

Grupa muškarac i mladića arapskog porekla prvo se sprijateljila, a potom silovala devojčice koje dolaze iz problematičnih sredina. Napastovanje, nasilje i zapanjujuće zlostavljanje odvijalo se na mestima kao što su dečja igrališta.

Dvojica muškaraca, uz pet maloletnika, osuđeni su 2014. Devojčice su bile starosti 13 i 14 godina.
Telford

Policija u Telfordu optužena je za ignorisanje zlostavljanja dece nakon što su volonteri lokalne crkve pune tri godine donosili dokaze o zlostavljanju dece.

Nakon što je istraga konačno pokrenuta, ustanovilo se da su sedmorica Pakistanaca silovali, trgovali i prisiljavali na prostituciju devojčice uzrasta od 13 i više godina.

Mnogima je teško shvatljiva ovakva impotentnost sistema koji bi trebao štititi najranjivije. Međutim, pod opštom psihozom društva vezanom uz „rasizam“, atmosfera je dovela do toga da se sistemski sprovodi anti-belački rasizam, a najranjiviji u svemu i najviše stradaju. Bilo da je reč o nečemu planiranom ili ne, činjenica je da britanski pravosudni sistem otvoreno propagira i podstiče rasističko iživljavanje pod okriljem već ofucanih parola tolerancije i različitosti.

Neki ovakva masovna zverstva učestalo opravdavaju izgovorima o kolonijalizmu. Pitanje za takve je jesu li devojčice od 13 godina imale kakvu ulogu u kolonizaciji i kako bi oni opravdali da se nešto slično dogodi njihovom detetu?

Autor: Tribun

POSTAVI ODGOVOR

*