КЕМТРЕЈЛСИ – СВЕ РАДЕ ЈАВНО ДА НЕ БИ ИЗГЛЕДАЛО ТАЈНО!?

0

Приликом својих истраживања, професор Емеритус Роберт Фолк са Универзитета Тексас,  је установио (током лабораторијских тестова) –  да посебан тип „метал – конзумирајућих“ бактерија у пракси „метаболишу алуминијум“…

За разлику од класичног грипа, код пацијената изложених „кемтрејлсима“, температура тела (ако је било повишене температуре) нагло пада. Стручњаци сматрају да су те (углавном) гљивичне инфекције проузроковане када алуминијумске честице (ослобођене као резултат „запрашивања“) током проласка кроз атмосферу, покупе „гљивице“, бактерије и вирусе, за које је утврђено да постоје и репродукују се у „горњој атмосфери“…

 

УВОДНА РЕЧ…

Као што горњи наслов указује, „конспиратори“ који стоје иза илегалне употребе „кемтрејлса“ више и не покушавају да прикрију постојање и употребу хемијског запрашивања којима се из „страто-сфере“ запрашују читави региони, па и чак државе.

Они сада покушавају да све то увију у форму легалности и да такво (зло)чињење оправдају неким „вишим интересима“, најчешће „борбом против глобалног отопљавања и оштећења озонског омотача“. И тако, „спашавајући нас“, они више не трују „само“ нашу животну средину, већ и све нас, укључујући и оне још нерођене…

Ја се у даљем тексту нећу фокусирати на детаљно анализирање кемтрејлса, јер је то феномен о коме постоји пуно писаних и мултимедијалних сведочанстава (од којих нека можда и јесу преувеличана или лажирана, али већина је веродостојна) и линкови на те материјале су приложени на крају овог текста.

Из истих разлога се нећу фокусирати ни на последице „ериалне примене“ кемтрејлса, већ ћу овде презентовати аутентичне и веома веродостојне документе, од којих је већина из званичних владиних извора и других кредибилних институција – која ће вам показати „КАКО СЕ ТО РАДИ“

„ICAS report“ Америчке владе из 1966. којим су ударени темељи масовној употреби кемтрејлса…

Програм, који је најавио употребу кемтрејлса, тада у форми модификације времена, је у САД започет још средином 50их година прошлог века о чему постоје званични документи у архивама америчке владе из тог периода. Један од најважнијих и најкључнијих докумената, који је касније омогућио развој и увођење кемтрејлса као „егзотичног оружја“ (класификација америчког конгреса:  “HR 2977- Space Preservation Act” из 2001.) јесте „Национални програм Модификације времена“, из новембра 1966. под називом “ICAS report No.10a”.

Овај документ је саставио „Федерални савет за науку и технологију“ који је био под директним надзором америчког председника. Програм је упућен на усвајање „Интер-одељенском Комитету за Атмосферске науке“ у Вашингтону. У програму је учествовало више министарстава, али кључну улогу у припреми програма су имали НАСА, Америчко ратно ваздухопловство, Ратна морнарица, Министарство одбране, Министарство шума и пољопривреде идр.

У документу је дат нагласак на хемијско запрашивање коришћењем авијације, у циљу модификације невремена (“storm modification”). Очигледно да су мотиви били – стварање неке врсте метеролошког оружја које је (као што сам напоменуо у претходним редовима) од стране америчке владе 2001.  крштено као „егзотично оружје“. Ево копије заглавља тог документа, детаљније информације о садржају доступне су на доњим линковима.

Доле наведени документ описује потребу за модификацијом „насилних невремена“ под називом „невременска звер“ (StormFury), наглашавјући потребу да на томе заједнички раде америчка министарства одбране и трговине.

У следећем пасусу (приложеној копији) се наглашава да овај програм треба да буде у „пуној оперативној употреби до почетком 1970. Наглашавају да средином 1970. треба да почне примена модификационих техника (времена) како и експериментално запрашивање одређених полигона коришћењем ваздухопловства.

У наставку приложеног документа обезбеђују се детаљи „вежбе“ за потребе војне лабораторије која је тада основана у Болдеру, држава Колорадо. Најављује се серија експеримената са земље и из ваздуха, током јула и августа 1966, код Флагстафа, држава Аризона.  Ове вежбе су одржане у сарадњи са пројектом „Редукција громова“ Америчке армије. Овде је индикативно да се прецизира употреба војних авиона са уграђеним дисперзионим системима са „хидрофоличним супстанцама ради алтернације природне концентрације нуклеуса“ кумулуса  (у атмосфери).

Следећи документ (ниже наведена копија) описује планове носиоца овог пројекта „ЕССА“ (ESSA- Environmental Science Services Administration) за 1967. Овде је важан детаљ да се разрађују планови модификације „орканских невремена“ методом „концентрисаног и масовног запрашивања“, у сарадњи да програмом Америчке Ратне морнарице (пројект „Невременска Звер“ (StormFury).

Кредибилни северно-амерички извори о употреби кемтрејлса…

Канадски публициста Вилијам Томас је у својој књизи „Постојање Кемтрејсла потврђено“ (2001.), описао сведочанства званичника, водећих медија, стручне јавности и грађана, везано за масовну појаву „кемтрејлса“ у атмосфери Северне Америке и већине Западних земаља.

15 марта 2001. канадски радио уредник С. Т. Брендт је интервјуисао главног менаџера Контроле летења америчке федералне авио асоцијације (ФАА) задужене за надзор ваздушног простора изнад северо-источне територије САД.

ФАА манаџер је изјавио да му је од стране америчке ваздухопловне војне команде наређено да преусмери комерцијалне летове да би „ослободио коридор“ за ескадрилу „Страто-танкера“ и „летећих авиона-пумпи“ (KC-10- за претакање горива у ваздуху) америчког ратног ваздухопловства (УСАФ). ФАА манаџер је уреднику Брендту потврдио да је та ескадрила потом ушла у ваздушни простор Канаде. Током разговора са уредником Брендтом, ФАА манагер је признао да је мисија америчке војне ескадриле „летећих танкера“ била “модификација времена“.

Веома је интересантан разлог, зашто је менаџер америчке Контроле лета (ФАА) пристао на радио интервју. Наиме, ФАА манаџер је пристао на интервју са радио уредником Брендтом тек након што је његова супруга изненада оболела (постављена јој је дијагноза) од тешке астме, за коју није било генетских или других предиспозиција као ни претходне „историје те болести“ – она је добила изненадне нападе астме одмах након запрашивања Њу Хемшира од стране 30 америчких војних летећих танкера, које је 12 марта 2001. забележено од стране америчке Контроле Лета. ФАА манаџер је такође нагласио да су у том периоду и њихова деца имала озбиљне дисајне сметње, укључујући обилно крварење из носа њиховог сина (бебе), који је тим поводом био хоспитализован!

Приликом својих истраживања професор Емеритус Роберт Фолк са Универзитета Тексас је (током лабораторијских тестова) установио да посебан тип „метал-конзумирајућих“ бактерија у пракси „метаболише алуминијум“.

За разлику од класичног грипа, код пацијената изложених „кемтрејлсима“, температура тела (ако је било повишене температуре) нагло пада. Стручњаци сматрају да су те (углавном) гљивичне инфекције проузроковане када алуминијумске честице (ослобођене као резултат „запрашивања“) током проласка кроз атмосферу, покупе „гљивице“, бактерије и вирусе, за које је утврђено да постоје и репродукују се у „горњој атмосфери“…

Након што је званично документовано запрашивање атмосфере изнад канадских градова од стране стратешких авио-танкера америчког ратног ваздухопловства (УСАФ), у новембру 1999, становници града „Еспанола“ у Онтарију, предали су свом Парламенту петицију захтевајући престанак тих летова и детаљну истрагу о позадини тих активности.

У марту 2001 америчка државна контрола лета је уредно документовала запрашивање своје територије „кемтрејлсима“ од стране властитог ратног ваздухопловства. ФАА званичник је то описао као појаву гигантских „белих“ издувних гасова, који су се на ФАА радару показали као „светлећа измаглица“ огромних размера, што се наравно десило након прелета америчких стратешких танкера.

Према овом званичнику, такви магловити (светлећи) прикази на радару су конзистентни са вештачки створеним „облацима“ насталим након запрашивања атмосфере сићушним „талк-алуминијумским“ честицама, које избацују посебно опремљени (углавном војни) авиони танкери- у оквиру програма америчког ратног ваздухопловства УСАФ под називом „Контролишимо Време“ (Owning the weather) стварајући том приликом ефекат „помрачења“ (aerial obscuration).

Менаџер за планирање и животну средину међународног аеродрома Викторија (главног града Британске Колумбије) је јавно потврдио да је запрашивање „кемтрејлсима“ део заједничке канадско-америчке војне операције (март 2001).

9. децембра 2012. Гео-инжињеријски експерт Дејн Вигинтон је гостовао на радио станици „Прекинимо са лажима“ (End The Lie) код водитеља Медисона Руперта. Том приликом Вигинтон је потврдио да данас и званична испитивања показују веома опасан степен повећања гаса метана, који се ослобађа са дна океана, као резултат директне примене „кемтрејлса“.

Истраживања Дејна Вигинтона преноси и портал „Арктичке Вести“ (Arctic News) у свом чланку од 13. октобра 2012. Вигинтон упозорава на ерупције метана на океанском дну у северној хемисфери, које су изазване намерним запрашивањем металним „нано“ честицама (кемтрејлси) из ваздуха. Он упозорава да ако се настави са оваквим трендом, наша планета буквално неће опстати након 2050. године!? Вигинтон прецизира да је „експулзија“ метана у атмосферу са дна океана нагло повећана од августа 2010. По њему, метан се на тај начин избацује у стратосферу и мезосферу, где долази до процеса „оксидације“ метана, који потом на висини од 76 до 85 км изнад наше планете производи у великом броју „светлеће облаке“, који су осмотрени северно од Норвешке, па све до Колорада у САД.
Истовремено америчка државна свемирска агенција НАСА је потврдила да су у ранијем периоду „светлећи облаци“ били видљиви само у области Јужног пола. За њихову појаву у северној хемисфери нису имали званично објашњење!? (Истраживачка лабораторија Америчке ратне морнарице и „Свемирски програм“ Америчког министарства одбране су 19. септембра 2009. извршили намерно запрашивање атмосфере (из орбите) користећи се отпадним „честицама“ из млазница НАСА ракете “Black Brant XII”, која је у ту сврху лансирана са НАСА рампе у „Wallops Flight Facility” са намером вештачког стварања „светлећих облака“ у земљиној атмосфери!? Ово „запрашивање“, односно његови ефекти су забележени месецима након лансирања ракете и праћени су од стране америчких војних инсталација са земље и сателита у свемиру. Извор: Википедија)

Америчка државна агенција за заштиту животне средине – ЕПА, признаје да је (по степену емисије у атмосферу) количински други гас управо метан и да је његова неконтролисана емисија последица деловања „људског фактора“. По агенцији ЕПА – метан заузима 9% свих негативних емисија у САД које су настале као резултат деловања „људског фактора“

Српски ФБ репортер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*