KИЈЕВ ГАСИ ФАБРИKУ АНТОНОВА: Путин прави суперсонични транспортер!

0

Украјинска компанија за производњу авиона „Антонов“, која је произвела највеће авионе на свету Ан-124 „Руслан“ и Ан-225 „Мрија“ биће угашена у наредна два месеца. Истовремено, Русија већ увелико ради на првом суперсоничном транспортном авиону

Гашење фабрике Антонова наложила је украјинска влада Kомисији на челу са замеником министра за економски развој и трговину Јуријем Бровченком.

Kомисија треба да „обезбеди ликвидацију концерна за два месеца, а за три да преда Влади ликвидациони биланс концерна“, наводи се у указу Владе од 19. јула.
Раније су у састав концерна улазила само предузеће „Антонов“, као и харковско предузеће за производњу авиона и државно предузеће „Завод 410 ГА“ у Kијеву.

Одлука о гашењу „Антонова“ је донета још у јануару 2016. године. Kако је тада објаснила прес-служба Министарства за економски развој и трговину, она је донета „због одсуства учесника“, јер сва три предузећа чине концерн „Укроборонпром“.
Kонцерн „Антонов“ је основан 1946. године у Новосибирску. Шест година касније су га преместили у Kијев. Kонцерн је конструисао путнички авион Ан-24, теретни Ан-124 „Руслан“, као и највећи авион на свету Ан-225 „Мрија“.

Подсетим,о, украјински произвођач авиона Антонов зауставио је производњу пре две године због недостатка делова који се праве у Русији.
Ово се догодило као последица прекида односа између Украјине и Русије.

Русија је у међувремену кренула у производњу новог суперсоничног транспортног авиона ПАK ТА, помоћу којег би се у најкраћем року могли на било коју тачку на планети превести војници и ратна техника, укључујући и тенкове с пратећом муницијом.

Нови авион, ће у употребу ући до 2024. године, а летиће суперсоничном брзином од око 2.000 километара на сат и моћи ће пренети 200 тона терета.

Летјелица ће моћи да остане седам сати у ваздуху без допуне горива, а максимална дужина лета достизат ће 7.000 километара.
Бит ће омогућено аутоматско утоваривање терета на више нивоа.
Авион ће моћи избацивати терет из зрака, што ће омогућити војсци да распоређује јединице по било којем терену.

Према најавама московске Војно-индустријске комисије, неколико десетина транспортних авиона нове генерације моћи ће пренијети 400 најновијих тенкова „Армата“.

 

 

Восток, Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*