Кинески амбасадор: Си поручио Вучићу да жели још јаче везе са Србијом

0

Кина жели да успостави још јаче стратешке везе са Србијом, рекао је данас амбасадор Кине Ли Манчанг цитирајући поруку председника Кине Си Ђинпинга упућену председнку Србије Александру Вучићу.

Ли је присуствовао пробијању леве цеви тунела Бранчић на Кориодру 11 код Љига и нагласио да је Си поручио да су Србија и Кина челични пријатељи, као и да се две земље доследно и чврсто међусобно подржавају по питањима од суштинских интереса.

„Наше неуништиво пријатељство је утемељено на сарадњи и развоју, ми се помажемо и заједно боримо. Наше пријатељство је све јаче и карактерише га чврсто узајамно поверење и зато придајемо велику пажњу развоју односа две земље. Спреман сам заједно са вама председниче Вучићу да још појачавамо стратешку повезаност наше две земље, како политички тако и оквиру инфраструктурног пројекта Један појас”, поручио је Си.

Председник Кине је пожелео Србији просперитет и Вучићу добро здравље и пуно успеха, пренео је амбасадор, који је рекао да Србија и Кина могу успешно да сарађују у пољопривреди, а посебно на производњи лековитог биља.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*