КИТАРОВИЋ: Србији пружамо руку мира

0

Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је данас да Србији пружа руку мира у нади да у тој држави Хрватска има искреног саговорника.

„Србији пружамо руку мира и сарадње у нади да у Србији имамо искреног саговорника у процесу налажења одговора на отворена билатерална питања, као и за сарадњу у свим питањима и новим изазовима којима нас може изложити будућност“, рекла је Китаровићева новинарима у Илоку.

Она је указала да Хрватска даје подршку уласку свих држава југоисточне Европе у ЕУ.

„Неки од тих односа су још увелико оптерећени сјећањима и траумама рата које треба залијечити искреном сарадњом и отвореним дијалогом“, рекла је Китаровићева.

Она каже да ће наставити предану политику заговарања дијалога са сусједним државама и рјешавања отворених питања у позитивној атмосфери.

„Једино се на тај начин може градити сарадња на здравим и чврстим европским темељима“, рекла је Китаровићева, која је у Илоку присуствовала обиљежавању 26 година од међународног признања Хрватске и 20 година од мирне реинтеграције хрватског Подунавља.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да је Србији стало до добрих односа са Хрватском, у чије успостављање је и сам, како каже, уложио огромне напоре.

Он је изразио увјерење да би ускоро могао да се види са хрватском предсједницом, те додао да ће Србија дати све да поправи односе са Хрватском.

 

 

 Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*