Кључни ирански генерал: Наши агенти су дошли до доказа да САД подржавају Исламску државу

0

АМИР АЛИ ХАЏИЗАДЕ: НАША ВОЈНА ИНДУСТРИЈА ЈЕ ПРОИЗВЕЛА „ОЦА СВИХ БОМБИ“ ОД 10 ТОНА

Генерал ХАЏИЗАДЕ: „Сазнали смо шта они (Американци) прате и шта туку, а шта заобилазе, другим речима – како подржавају Исламску државу. Обећавам Сједињеним Државама велики скандал. Само ако нам државни врх дозволи да објавимо доказе који ће показати како Американци подржавају терористе“
ОРУЖАНЕ снаге Ирана добиле су авио-бомбу од 10 тона која се, по аналогији са америчком „мајком свих бомби“, може назвати оцем свих бомби – изјавио је генерал Амир Али Хаџизаде.

Он је командант иранских Војно-космичких снага које су саставни део Чувара исламске револуције. Утолико је значајније што је открио да је та бомба над бомбама направљена у војним фабрикама Ирана и то – по наруџбини војног врха.

По његовим речима, ту бомбу ће носити „Иљушини“ којима располажу јединице које су му потчињене.

У априлу 2016-те су Американци у Авганистану бацили своју „мајку“ – ГБУ-43/Б Массиве Орднанце Аир Бласт са 8.480 килограма експлозива.

„Оцем свих бомби“ незванично се назива руска авиона-бомба чија разорна моћ се процењује на 44 тоне тротила.

Независно од овога, у Техерану се тврди да су агенти Чувара исламске револуције током неколико последњих година успевали да продру у командне центре САД и да тако обезбеде доказе да Америка подржава терористичку Исламску државу.

Хаџизаде је овоме још додао: „Сазнали смо шта он (Американци) прате и шта туку а шта заобилазе, другим речима – како подржавају Исламску државу“

Хаџизаде је Сједињеним Државама „обећао“ велики скандал. И подвукао:

„Само ако нам државни врх дозволи да објавимо доказе који ће показати како Американци подржавају терористе“.

Иран и Сједињене Државе више пута су се међусобно оптуживали за „подржавање терориста“.

Вашингтон је против Техерана увео санкције уз оптужбу да Иран подржава терористичке организације у региону. Посебно је апострофирао Хамас и Хезболах.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*