Ко брука Србију у свету, Александар Вучић или опозиција?

1

 

 

Српска напредна странка саопштила је јуче да представницима целе опозиције, „ни све тајкунске паре, лажи, циркуске представе, обмане и увреде“, нису помогле да пошаљу ружну слику Србије у свет.

Прилично искрена и тачна констатација: ружну слику о Србији у свет је успео да пошаље тек њен председник Александар Вучић. Својом ароганцијом, катастрофалном политиком на државном плану, односом према српским грађанима, културној баштини, историји, светињама… Видело се то недавно у Москви, у Давосу, Истанбулу, приликом сусрета са европским званичницима, јапанским премијером…

Па и на предизборним роштиљањима за државне паре, превозом плаћених гласача од митинга до митинга, поклањањем монтажних кућа, трактора, оваца и сличне менажерије сиротињи којој је све поменуто пре тога отето… Стварно, права слика за Европу и свет уопште.

Објективно, Српска напредна странка која се овако несмотрено огласила ту је само као покриће и трансмисија за председникова наређења. Без роптања, без права на мишљење, или било какву иницијативу…

А када је реч о тајкунима, цео Вучићев пројекат контроле Србије и њених грађана заснован је управо на сарадњи са најбогатијим круговима у држави, као и са „пословним партнерима“ из иностранства. Посебно онима који су у ту категорију доспели, углавном, нелегалним каналима. О томе најбоље сведочи податак да ни један уговор о новим инвестицијама, са које год стране исте долазиле није доступан јавности и регулаторним телима државе Србије.

Уосталом, могло би се рећи да од државе коју Александар Вучић контролише у мери која се граничи са тоталитаризмом и нема већег тајкуна. Наиме, једино је он успео да пре три године завуче сопствену руку дубоко у џепове српских грађана и оданде је до данас није извадио.

СНС је ту само да га подржи. Без речи…

Михаил Суслов

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*