Ко ће од политичара на ГЕЈ ПАРАДУ: У шетњи с гејевима први пут и премијерка Србије

1

Поред Брнабићке, на Прајду ће бити Зоран Ђорђевић, Бранко Ружић, Јадранка Јоксимовић, а вероватно ће доћи и Нела Kубуровић
Парада поноса у Србији ове године ће први пут добити директну и конкретну подршку Владе Србије.

Пошто је потврђено да ће премијерка Ана Брнабић у недељу учествовати у шетњи, као завршној манифестацији Недеље поноса, она ће постати први председник Владе Србије, али и највиши државни функционер који је прошетао улицама Београда и тако промовисао ЛГБТ популацију.

Горан Милетић из организационог одбора Недеље поноса каже да ова околност има изузетан симболички значај. Kако је најавио, у шетњи ће бити више министара него икад, а као и прошле године, подршку ће дати и градоначелник Београда Синиша Мали.

Председник Александар Вучић пак не крије да му не пада на памет да иде на Параду поноса.
– Нисам ни расположен ни заинтересован и не пада ми на памет да идем на ту параду. Имам паметнија посла, а и да немам, не бих ишао – изјавио је Вучић.

Уз опаску да нема ништа против те манифестације, он је најавио да ће паради присуствовати премијерка Брнабић и још неколико министара, међу њима и Зоран Ђорђевић, који је задужен за ресор рада, и Бранко Ружић, који води државну управу и локалну самоуправу.
– Долазим свакако – потврдио нам је Ружић, док његов колега из ресора просвете Младен Шарчевић отворено каже да не планира да долази.

Министар трговине и туризма Расим Љајић заједно с Вучићем иде у Тршић, где се у недељу организује завршна свечаност манифестације Вуков сабор. Уједно се обележава 230 година од рођења Вука Стефановића Kараџића.

Министарка правде Нела Kубуровић учествоваће на конференцији „Злочин из мржње и говор из мржње“, која се организује у оквиру Прајда, и вероватно ће учествовати у недељној шетњи, као и Јадранка Јоксимовић.

Kурир

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*