КО ЈЕ И ЗАШТО ИЗДАО КРАЈИНУ?

0

Један од филмова који говори о највећој савременој катастрофи српскога народа. Сведочења српских и хрватских званичника о паду Крајине. Данас је свима јасно да су руководства Србије и Српска пустили Крајину и издали је, само је на историји да докаже тачно како и зашто се то догодило. Српска војска Републике Српске гледала је мирно преко Саве како хрватске зенге нападају Славонију у операцији Бљесак. Нису помогли. Крајина и Српска су имале договор о помагању, али нису помогли из Српске за време Олује. Када је Милошевић увео санкције Српској, Караџић је направио договор са Туђманом. Зато Република Српска није помагала. Да ли је Милошевић имао неке договоре? Зашто Србија и Српска нису помогли у прихватању З-4 или у Олуји? О свему томе се сведочи у филму.

Амбасадор Галбарајт:“Ви нисте свесни шта ће се десити Србима у Крајини ако не прихватите план З-4″
Министар Шаринић:“Ако З-4 падне, онда је Олуја легитимна. За нас је З-4 био неприхватљив, јер је то била држава у држави“
Стипетић:“Али на нашу срећу, Мартић га је одбио и до његове реализације није дошло и на нашу срећу по нас се добро завршило“
Слободан Милошевић о Венс-Овеновом плану:“Све се може жртвовати за народ, али не и народ“
У Крајини је жртвовано све, па и народ.

Да ли би Срби данас прихватили план З-4? Да ли би данас било преко 500 000 Срба да је прихваћено и да ли би Хрватска имала проблем са великом аутономијом Срба?
Да ли је боље да су Срби прихватили план З-4 него што их данас у Хрватској нема? Зашто нисмо разумели време и ситуацију у којој смо се тада нашли? Зашто смо имали руководства која нису могла да изнесу терет историјског тренутка?

Све су ово питања која ће крајишници заувек питати.
Живела Република Српска Крајина!

Српска историја

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*