Kо је и зашто позвао Вука Јеремића на симпозијум у Требињу?

0

Kоји је повод доласка Вука Јеремића на теолошки симпозијум у Требињу, ко га је позвао, и да ли то значи да он за своју предсједничку кандидатуру подршку тражи и у Херцеговини, или код тамошњих црквених великодостојника СПЦ?

У Требињу је синоћ почео тродневни научни скуп под називом „Теологија у јавној сфери“, у организацији Епархије захумско-херцеговачке и приморске, односно Центра за филозофију и религију.

Учесници дискутују и на тему „Европа на раскршћу криза и будућност европског идентитета“.

Vuk-Jeremic-Trebinje

Позната имена из разних области Републике Српске, БиХ, Србије и Црне Горе, учествује на овом научно-теолошком скупу, што је свакако за похвалити, с обзиром да се одвијају различите панел дискусије, предавања, представе и изложбе.

Занимљиво је да се на овом Симпозијуму појавио и Вук Јеремић, кандидат за предсједника Србије на надолазећим предсједничким изборима у Србији.

Kоји је повод његовог доласка, ко га је позвао и да ли то значи да Јеремић за своју предсједничку кандидатуру подршку тражи и у Херцеговини, или код тамошњих црквених великодостојника Српске православне цркве, питања су без одговора.

Црква не би требало да се мијеша у политику, поготову не уочи предсједничких избора у Србији , и не из Републике Српске, да Вуком Јеремићем боде очи званичном Београду, који ће свакако имати и свог кандидата.

 

 

Истинито

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*