Ко је нови председник адвокатске коморе Београда знаће се 10 јуна, док Тинторев пуч није успео

0

Тинтор и људи око њега покушавају да организују пуч како би се домогли 1,3 милиона евра, тврди адвокат Марко Ницовић
После полемике о томе ко је нови председник адвокатске коморе Београда и ко уопште има легитимитет да распише изборе за ову функцију, адвокат Марко Ницовић, секретар Управног одбора коморе тврди за Данас да ће се „прави“ избори одржати 10. јуна на редовној скупштини коморе у Сава центру…
… а да изгласавање Југослава Тинтора за председника нема никакав легитимитет.

– Једини легитимни избори су они које распише управни одбор адвокатске коморе а то је заказано за 10. јун у Сава Центру, где ће се сигурно окупити више од хиљаду чланова. За разлику од пуча који је организовао Тинтор са 300 људи, који не могу самостално да донесу ову одлуку – навео је Ницовић.

Он је изгласавање Тинтора за председника АКБ назвао самоорганизованим окупљањем, и покушајем злоупотребе ради стицања контроле над буџетом којим располаже Адвокатска комора Београда.

– У овој земљи злоупотребе су ограничене само маштом, па тако и они покушавају потпуно илегално да се дочепају 1,4 милиона евра буџета коморе, који смо ми наменили за куповину зграде а они ће да потроше на себе – тврди Ницовић.

Упитан ко су то они, Ницовић одговара да су око Тинтора „окупљени Ђорђевић, Владимир Нинић, и Зора Никодиновић Добричанин, који су још 2011. покушали да спроведу пуч, након чега су и Виши и Апелациони суд донели пресуде да су илегално изабрани“.

Југослав Тинтор изабран је за председника београдске коморе на скупштини одржаној у суботу, коју је иницирало 576 адвоката, али са подршком од око 350 гласова. Садашње руководство на челу са председником Слободаном Шошкићем не признаје ове изборе, али ни адвокати који су указали подршку Тинтору не признају Шошкића као председника, те је упитно да ли ће они учествовати у новом одлучивању. За одговор на ово питање нисмо успели да ступимо у контакт са Југославом Тинтором, али он је јасно исказао свој став гостовањем на телевизији Н1 када је Шошкића назвао „узурпатором“ који нема „ни правни, а ни морални легитимитет“ да се назива руководством, као и да би задржавање печата и кључева коморе „било насиље“.

Адвокатска комора има 4.240 чланова, али до сада никада није гласало више од 600 њих, док су нека претходна руководства бирана и са 200 или 300 изашлих чланова.

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*