Ко је овде фашиста – Грохоњић са трибине о „фашизму“ избацио новинаре!

0

На трибини Независног друштва новинара Војводине (НДНВ), која је вечерас требало да буде отворена за све заинтересоване Новосађане, догодио се инцидент када су из просторија грубо избачени новинар Томо Ловрековић и студент Михаило Јањић

На трибини Независног друштва новинара Војводине (НДНВ), која је вечерас требало да буде отворена за све заинтересоване Новосађане, догодио се инцидент када су из просторија грубо избачени новинар Томо Ловрековић и студент Михаило Јањић.

– Наводни заштитници људских права, уобличени у НДНВ-у још једном су демонстрирали своје лицемерје на трибини у склопу наводне борбе против фашизма. Иако сам био на радном задатку, а Јањић је хтео са мном да саслуша шта ће учесници трибине рећи, програмски директор тог друштва Динко Грухоњић нас је пре почетка трибине „почастио“ речима: „Ђубрад једна, олоши, ја ћу вас лично избацити одавде“, „За вас нема места у овом граду“ и „Видећете ви ко смо ми“.

После тога ми је један од његових батинаша пришао, ухватио за руку и физички избацио из просторија друштва које наводно штити новинаре – каже за Информер колега Ловрековић.

Он додаје да је случај пријављен полицији, која је сачинила записник, а да су против Грухоњића и НН лица поднели кривичне пријаве.

– Страшно је да они који наводно причају против фашизма и тоталиратизма и праве од себе жртве, имају фашистичке фаланге које уклањају оне који мисле и осећају другачије или оне који не пишу како им ментор Сорош каже. Ово је само доказ ко су једини и прави фашисти у Србији, односно да је свако мишљење добродошло, под
условом да се слаже са њиховим.

У супротном, на сцену ступају споменути батинаши – каже Ловрековић и иронично пита хоће ли НДНВ стати у одбрану новинара, као што је то у неким другим случајевима.

Студент Михаило Јањић, иначе, председник новосадског одбора СНП „1389“ каже да је све ово слаба утеха сепаратистима и државним непријатељима окупљеним на овој трибини, јер су „прво протерани из институција, па онда са улица,те им је остало да буду битни једино у својим буџацима“.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*