Ко је рекао да Додик неће бити на инаугурацији Доналда Трампа?!

0

Иако су председнику Републике Српске уведене санкције и забрана уласка у САД, ипак се један представник породице Додик појавио на инаугурацији Доналда Трампа. То је његова супруга Сњежана.

Делегација из Републике Српске, као и супруга председника Српске, која је добила званичан позив из Вашингтона, присуствоваће свим свечаностима поводом инаугурације Трампа.

Премијерка Српске раније данас је изјавила да је почаствована и поносна што ће присуствовати инаугурацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа и на тај начин представљати институције и грађане Српске.

„Грађани Републике Српске очекују и увек су очекивали да њихове институције имају добру сарадњу са свим земљама света, посебно са важним државама као што су САД“, рекла је Цвијановићева.

Она је изразила очекивање да ће након доласка Трампа на чело САД многе ствари у свету бити другачије и боље.

Премијер Српске је нагласила да је инаугурација америчког председника велики и важан догађај и уједно прилика за разговоре са значајним људима који ће бити дио нове америчке администрације.

Цвијановићева је навела да је Представништво Републике Српске у Вашингтону већ имало разговоре са високим званичницима, који ће бити настављени након инаугурације на свечаности којој ће лично присуствовати.

„Очекујем да ћемо имати боље разумевање за оно што јесте БиХ и да ћемо његовати и развијати контакте на добробит свих нас“, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да би било добро да овом догађају присуствује и председник Републике Српске Милорад Додик, што није било могуће због јавности већ познатих околности.

Цвијановићева је демантовала спекулације које су објавили поједини медији о трошковима њеног боравка у Вашингтону.

„Реч је о званичном позиву и ово није ствар коју треба сводити на одређена финансијска питања. Нису тачне спекулације да је за овај догађај издвојена одређена сума новца. Долазак овде у финансијском смислу за Српску је једнак одласку председника Владе или министра финансија на разговор са ММФ-ом када треба да се плати путна карта и смештај“, појаснила је Цвијановићева.

Она је истакла да такве спекулације неће умањити значај и понос који осећа зато што има прилику да присуствује оваквом догађају.

СРНА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*