Ko je Srpkinja koju Tramp želi na čelu jedne od najvažnijih finansijskih institucija(VIDEO)

0

Jelena Mekvilijams iz Ohaja mogla bi postati prva Srpkinja na čelu američke Savezne korporacije za osiguranje depozita.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, objavio je da namjerava da je predloži za tu funkciju.

Kandidaturu za direktorku najvažnijeg američkog finansijskog regulatora, pravnica Jelena Mekvilijams zaslužila je odličnim rezultatima u Komitetu za bankarstvo američkog Senata u jednoj od najvećih privatnih banaka.

Da bi dobila mandat da rukovodi Saveznom korporacijom za osiguranje depozita, potrebno je da senatori odobre prijedlog američkog predsjednika.

– Srpska zajednica je često imala predstavnike u američkoj administraciji, ali ovo je jedna od vodećih funkcija, pogotovo što je vezana za bankarstvo i finansije. Tako da cijela naša zajednca slavi ovo povjerenje koje joj je ukazao predsjednik Tramp, istakao je Obrad Kesić, šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu.

Srpska udruženja uvjerena su da će Jelena Mekvilijams odlično obavljati ovaj posao.

Slična su očekivanja i njenih američkih profesora i radnih kolega.

– Došla je kao student u srednju školu, tamo je završila srednju školu, potom Univerzitet Kalifornija na prestižnom Berkliju, dodao je Kesić.

Hoće li 43-ogodišnja Srpkinja Jelena Mekvilijams narednih pet godina rukovoditi američkom Saveznom korporacijom za osiguranje depozita biće poznato, najkasnije, do sredine januara.

 

RTRS

POSTAVI ODGOVOR

*