Kо кога у Новом Саду зове на протест против смрада, а ко коме каже да лаже

0

Новосадски одбор ДСС-а, који више није заступљен у Скупштини града, позвао суграђане на скуп који су назвали „Протест против смрада“.

Из новосадског ДСС-а тврде да ће, због нове црпне станице код Жежељевог моста, грађани бити изложени несносном смраду, а Лига социјалдемократа Војводине поручује им да лажу и да само покушавају да створе привид да постоје као странка.

ДСС наводи да нова главна црпна станица код Жежељевог моста, која се гради, треба да прикупи сву новосадску канализацију на једном месту, а потом да је непречишћену испушта у Дунав. Тврде и да на тај начин градска власт хоће да „очисти ексклузивну локацију за хотел и зграде у Радничкој улици за ‘великог инвеститора’, а код грађана да пресели сав смрад“.
Предузеће „Водовод и канализација“ саопштило је раније да је црпна станица пројектована у складу са важећом правном регулативом Србије и у складу са европским нормама.

На најаву протеста ДСС-а, реаговао је новосадски одбор ЛСВ, који наводи да ДСС не говори истину, а да функционери „онога што је остало од некадашњег Градског одбора ДСС“, никада нису разумели шта значи посветити се развоју и унапређењу комуналне инфраструктуре Новог Сада.

„Зато и није било чудно када су пре два месеца први пут измислили да почетак радова на изградњи нове канализационе главне црпне станице у парку код некадашњег Жежељевог моста значи да ће овај део града постати немогуће место за живот због несносног смрада“, стоји у саопштењу ЛСВ-а.

Додају да је и „Водовод“ појаснио да је у питању потпуно изолован објекат са немогућношћу изласка загађеног „смрдљивог“ ваздуха.

Такође, тврде и да грађани Месне заједнице „Дунав“ немају никавог разлога за бригу, док „неколицини преосталих функционера ДСС“ предлажу да наставе „да спавају као и до сада, или још боље, покушају да раде нешто друго у животу“.

„Будући да остатак функционера ванпарламентарне ДСС сада понавља измишљотине и чак организује некакав “Протест против смрада“, потпуно је јасно да лаж није последица неразумевања, него недостатка конкретних идеја о томе шта уопште критиковати“, наводи ЛСВ.

Додају да Градски одбор ДСС „свесно лаже“, како би сами себи повратили барем привид да постоје и да имају шта да кажу и критикују.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*