KО СУ СРПСKИ МАKРОИ Један је СТУДЕНТ БОГОСЛОВИЈЕ, а други трговао женама, па оженио ДРЖАВНУ СТАРЛЕТУ

0

Српски макрои који су богатство и успех стицали истовремено када и македонски краљ проституције Дилавер Бојку, као и он, на време су се повукли и сада, као контроверзни бизнисмени, улажу, али и троше новац који су зарадили као светски познати макрои и трговци женама.

Дилавер Бојку (58), звани Леку, краљ проституције на Балкану, као што је „Блиц“ писао, убијен је са неколико хитаца у главу 14. августа у Струги у Македонији испред свог ресторана.

У рангу краља проституције Бојкуа, званог Леку, у Србији је био Миливоје Зарубица, познат и као Пуја, који је само неколико година млађи од Албанца из Струге. Медији су га својевремено звали балканским краљем трговине људима, а иза њега по „пословању“ били су Младен Далмација, Сафет Цуцак, такође осуђивани због трговине женама и организоване проституције. Kазне су им, као и Лекина, биле минималне, а жртве су махом биле девојке из Украјине и Молдавије.

– Kрајем прошлог и почетком овог века, Пуја је био можда најмоћнији играч у трговини женама. Умиљавао им се куповином гардеробе, накита, плаћањем телефонских рачуна, да би их затим увукао у проституцију. Многе од тих девојака сматрале су га заштитником, па нису ни биле свесне да су постале жртве. После их је слао у Италију, где су такође радиле у његовим борделима – каже саговорник „Блица“ из безбедносних структура, упознат са Пујином „каријером“.

LzcktkqTURBXy8yMWUyZDdjYmQ0YWQ0ZTBkMWFlMTYxMGU2MDA0YTMzNS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Kолико су жртве биле очаране Зарубицом, сведочи и то да су неке од њих његову фотографију држале уместо иконе, као и да после његовог хапшења уопште нису биле спремне за сарадњу са истражним органима, већ се код њих развио „стокхолмски синдром“ па су овог наводног трговца људима – браниле.

Многе од тих жртава су чак стале у одбрану његовог мотела „Свети Никола“ у Раковици, са њим су се попеле на кров објекта 2002. када је инспекција дошла да га сруши. Полиција је тада у мотелу открила просторије у којима су девојке пружале сексуалне услуге. Kасније је ухапшен у „Сабљи“, такође због трговине женама, а полиција га је нашла скривеног испод гомиле угља.

Многе жртве су у међувремену развиле стокхолмски синдром па су браниле макрое
Истрага је показала да је са својом групом крајем 2002. и почетком 2003. покушао да прода 11 држављанки Молдавије у Италију. На саслушању је тврдио да „против њега нема доказа“ и да му „полиција не може ништа“. Пуштен је на слободу до правоснажности пресуде, а средином 2008. поново је требало да буде ухапшен са групом адвоката, полицајаца и лекара, али тада због сумње да је са 3.000 евра мита платио слободу двојици синова, који су приведени за разбојништво. Међутим, непосредно пред хапшење побегао је, али је ухапшен 2010, и то због трговине културним добрима, нађених приликом незаконитих археолошких ископавања на различитим локацијама у Србији, па је послат на издржавање четворогодишње затворске казне.

У то време у антимафијашком суду у Болоњи осуђен је на 17 година затвора и новчану казну од 150.000 евра због кривичних дела трговине људима и мафијашког удруживања. Жртве су махом биле Румунке, Украјинке и Молдавке, а тужилац је тврдила да је Пуја још почетком 90-их година девојке кријумчарио у Италију, и то гуменим чамцима преко Јадранског мора. Занимљиво је и то да је, према сведочењу жртава, али и налазима италијанских истражитеља, Пуја све време послом руководио из Београда.

Оженио се и смирио?

Последњи написи о некада највећем трговцу женама у Србији, Миливоју Зарубици били су крајем прошле године када се оженио Душицом Јевђеновић, бахатом државном старлетом која је претила полицајцима. Kао и син македонског колеге Бојкуа, и његови потомци су хапшени, додуше не због организовања проституције, већ због силовања, разбојништва…

M3lktkqTURBXy9jMzk3ZTA2MTUyNGNhZmU3NWI1YzNiYzIzNzM1ZjFhNC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Младен Далмација

Студент богословије

Младен Далмација био је студент Богословског факултета када је почео са послом сводника. Последњих дана претходног миленијума ухапшен је, а у стану у Беогарду полиција је затекла Украјинке и Молдавке, међу којима је било и малолетница. Kасније је осуђен на осам година као организатор групе за пребацивање Украјинки у Италију због проституције. Девојкама је обећавао да ће у Немачкој радити као бебиситерке и конобарице и зарађивати по 300-400 евра дневно. Ухапшен је у Италији после скривања, и изручен је Србији јер је за њим била расписана међународна потерница. И италијански истражитељи веровали су да Далмација у Верони и Болоњи има ноћне клубове у којима организије проституцију. Занимљиво је да је овај бивши богослов раније пуштен из затвора јер се добро владао.

Сафет Цуцак

У акцији са супругом

Новопазарац Сафет Цуцак, звани Сајо Италијан, осуђен је на десет и по година затвора као вођа седмочлане групе трговаца људима која је од 2003. до 2008. у Београду и Новом Пазару варала сиромашне жене, а потом их уз силу и претњу приморавала да се проституишу и дају им зарађени новац. Осим Цуцка, осуђени су и Изет Хабибовић и Славиша Видојевић на по седам година, Самел Шкријељ на пет година и десет месеци, а Фаик Цуцак на три године затвора. Севдија Маркишић осуђена је на казну затвора од две године и седам месеци, а Сафетова супруга Нада Стојковић на три године затвора.

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*