KОЛАПС У ВЛАДИ СРБИЈЕ: Рачунарски систем пао због порнића!

0

Услед „квара“ који се догодио пре неколико дана, чланови кабинета Ане Брнабић у Немањиној 11 нису могли да раде на рачунарима више од два сата, колико је било потребно да се систем опет подигне
У Влади Србије настао је потпуни колапс, пошто је пао рачунарски систем јер су, како је накнадно утврђено, масовно гледали порно-сајтове, открива Kурир!

Услед „квара“ који се догодио пре неколико дана, чланови кабинета Ане Брнабић у Немањиној 11 нису могли да раде на рачунарима више од два сата, колико је било потребно да се систем опет подигне.

– Kомпјутери су забаговали, нисмо могли да отворимо ниједан програм, документ, приступимо мејловима… Убрзо се установило и прочуло да је систем пао јер су запослени масовно отварали сајтове са порно-садржајем, што је навукло доста вируса. „Пауза“ је трајала око два сата и после смо несметано наставили с радом. Иако администратори вероватно могу да утврде са чијих рачунара су гледани порнићи, није спроведена никаква интерна истрага, али је скренута пажња да се то више не ради – каже извор Kурира из Владе.

Директор маркетиншке агенције „Прагма“ Цвијетин Миливојевић сматра да запослени у Влади у ствари само прате препоруку премијерке Брнабић о потреби дигитализације, па им се омакне и неки порно-сајт:
– Владини службеници би вероватно први спалили књиге на ломачи, пошто у духу дигитализације могу све што не знају да провере на Гуглу. Вишак посвећености интернету, а мањак памети и знања.

Иначе, буру у јавности изазвао је и посланик ЂБ Душан Павловић, који је био је изложен подсмеху и критикама пошто је протекле суботе објавио твит с линком порно-филма уз коментар о Предлогу буџета за 2018, што је, како је накнадно објаснио, учинио грешком.

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*