Колинда: „Не скидати усташку плочу у Јасеновцу!“

0

Председница Хрватске Kолинда Грабар Kитаровић гостујући у емисији Директно на РТЛ изјавила је да хрватска Влада није требало да затражи уклањање усташке плоче у Јасеновцу, и да је пуно је битнија тема насиље над женама и вршњачко насиље?! Kолинда је истакла да је Србија та која потенцира усташтво у Хрватској и поручила: „Немојмо скидати гаће ни пред киме“

– Мислим да Влада није требало да затражи уклањање усташке плоче у Јасеновцу, пуно је битнија тема насиље над женама и вршњачко насиље. Све то спада у говор мржње, немојмо бити селективни и немојмо се фокусирати на некакву пузајућу фашизацију – поручила је Kолинда Грабар Kитаровић говорећи о скандалима који потресају Хрватску.

То је плоча која није усмерена на оно што се у Јасеновцу догађало у Другом светском рату, рекла је председница Хрватске, то је плоча које ја подигнута за 11 младића. Порука није никаква фашизација, него пијетет према тих 11 младића.

Kитаровић је оптужила Србију да је она та која потенцира пузајуће усташтво у Хрватској.

– Ја га не видим, ја видим поједине инциденте – нервозно се бранила Kолинда и додала:

– Немојмо скидати гаће ни пред киме. Морам бити приземна у овом случају. Мислим да смо довољно зрели као демократија да бисмо ствари сагледали онако какве оне јесу. Пуно година смо изгубили јер смо причали о идеолошким питањима, а нисмо о животним питањима и зато млади одлазе. Младима је доста разговора о усташама и партизанима – закључила је Kолинда.

 

 

 

Индеx

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*