Колинда поручила из Вуковара: Од пријатељства са Србима нема НИШТА!

0

ВУКОВАР – Хрватска жели са Србијом да гради сарадњу у духу добросуседских односа и да јој помаже да што пре уђе у ЕУ, поручила је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић.
Колинда Грабар Китаровић је изјавила да ће још много воде протећи Дунавом до пријатељства Србије и Хрватске, али да две земље имају обавезу, због интереса и добробити народа, да учине све како би изградиле што боље односе.

Китаровићева је навела да ће учинити све да сачува мир и стабилност земље.Као хрватска председница, али и као мајка, не желим да више иједна мајка тугује за дететом погинулим у рату.

„Учинићу све да сачувамо мир и стабилност, а зато је кључан нови искорак у хрватско-српским односима“, истакла је Китаровићева.

При томе, како је рекла, мисли на решења питања несталих, тзв. универзалне јурисдикције, питање граница и права националних мањина, посебно Хрвата у Србији.

„Прошлост нисмо заборавили и нећемо је заборавити, али не смемо остати заробљени у њој. Исто очекујемо и од Србије. Морамо да престанемо да се стално враћамо у Други светски рат и да сејемо клице нових зала, желимо да идемо даље“, рекла је хрватска председница у свом говору на свечаној Сињској алци у Вуковару.

Китаровићева је навела да Хрватска жели са Србијом да гради сарадњу у духу добросуседских односа и да јој помаже да што пре уђе у ЕУ.

jutarnji.hr

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*