Kolinda poručila iz Vukovara: Od prijateljstva sa Srbima nema NIŠTA!

0

VUKOVAR – Hrvatska želi sa Srbijom da gradi saradnju u duhu dobrosusedskih odnosa i da joj pomaže da što pre uđe u EU, poručila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.
Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da će još mnogo vode proteći Dunavom do prijateljstva Srbije i Hrvatske, ali da dve zemlje imaju obavezu, zbog interesa i dobrobiti naroda, da učine sve kako bi izgradile što bolje odnose.

Kitarovićeva je navela da će učiniti sve da sačuva mir i stabilnost zemlje.Kao hrvatska predsednica, ali i kao majka, ne želim da više ijedna majka tuguje za detetom poginulim u ratu.

„Učiniću sve da sačuvamo mir i stabilnost, a zato je ključan novi iskorak u hrvatsko-srpskim odnosima“, istakla je Kitarovićeva.

Pri tome, kako je rekla, misli na rešenja pitanja nestalih, tzv. univerzalne jurisdikcije, pitanje granica i prava nacionalnih manjina, posebno Hrvata u Srbiji.

„Prošlost nismo zaboravili i nećemo je zaboraviti, ali ne smemo ostati zarobljeni u njoj. Isto očekujemo i od Srbije. Moramo da prestanemo da se stalno vraćamo u Drugi svetski rat i da sejemo klice novih zala, želimo da idemo dalje“, rekla je hrvatska predsednica u svom govoru na svečanoj Sinjskoj alci u Vukovaru.

Kitarovićeva je navela da Hrvatska želi sa Srbijom da gradi saradnju u duhu dobrosusedskih odnosa i da joj pomaže da što pre uđe u EU.

jutarnji.hr

POSTAVI ODGOVOR

*