Kолинда спрема напад на Српску!

0

Направљена је карта напада на Републику Српску, , а иза тог плана и рушења њеног председника Милорада Додика, према речима нашег извора, стоји држава Хрватска преко својих херцеговачких организација које убеђују Бошњке да покрену прву акцију!

mapa_1000x0

Ситуацију додатно чини озбиљном то што су Санџак, Kосово и Албанија препуни радикалних џихадиста, који једва чекају овакав сценарио.

– Група „Бошњаци” недавно је на својој страници на друштвеној мрежи Фејсбук објавила карту БиХ са смерницама и детаљним планом у којем су изложили како војним снагама угасити Републику Српску у случају одржавања референдума или неуспеха рушења Додика! Њима ветар у леђа даје и америчка амбасада у БиХ, али раде и у сарадњи са хрватским обавештајним службама – открива наш извор.

Он наводи да та карта представља упутство како би се РС могла војним снагама потпуно „угасити за сва времена и БиХ вратити стари устав”.

– План је јасан, био би реализован уколико би Милорад Додик покушао референдумом насилно да отцепи РС, односно уколико га не сруше са власту у РС. Постоји чак и упутсто које је израдила хрватска војна безбедоносносна служба, у којем се каже: „Потребно је неколико храбрих момака који би се упутили према реци Дрини и минирали те детонирали оно што су минирали, то јест рушење свих мостова према Србији, даље пресецање коридора код Брчког те одвајање референдумаша на два дела, чување коридора као што су га они држали током рата – каже наш извор.

Наш извор из безбедносних кругова открива и да у плановима ових војних акција стоји и како из Горажда треба дејствовати на тромеђу БиХ, Црне Горе и Србије и тиме одвојити источну Херцеговину од источне Босне.

– Након тога би Kрајишници и формације из доњоврбаске регије ударили на Мркоњић Град, те, како кажу, тиме скратили сам фронт за неколико километара границе. Поменуте коридоре и коте држали би, како се наводи, док званична Бањалука не пристане на захтеве федералаца – завршава он.

Политички аналитичар Саша Боројевић сагласан је да је ситуација озбиљна.

Поменуте локације су заиста од велике важности, ради се о такозваним црвеним тачкама или уским грлима, чије би освајање и контролисање паралисало РС. Ово све је доказ да Сарајево никада није прихватило Дејтон и одустало од укидања РС и дејтонског споразума те унитаризације државе, али да то није прихватио ни Загреб. Највећа туга у свим овим реалним опасностима је што се може догодити да се на две различите стране нађу Срби из Црне Горе у НАТО униформама и Срби и Српске са шајкачом – упозорава он.

Џевад Галијашевић, међународни стручњак за безбедност, за „Ало!“ каже да је упознат са овом ситуацијом.

– Знам за ту амбицију и планове Хрватске. За америчку амбасаду у БИХ и ЕУ једини прихватљив рат на овим просторима је рат Срба и Бошњака. До тих народа њима је најмање стало, небитни су им, а имали би вишеструке користи, ослабили би мало Русију због Србије, а Турску због Босне. Хрвати се сигурно неће укључити у рат, али ће хушкати остале. Република Српска је идеална тачка за остваривање тог плана и напад на Додика. Од тих сукоба вишетруку корист би имала Хрватска, која је економски никад слабија – завршава он.

Додик: Путин је уз нас

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Санкт Петербургу да РС задржава пажњу важних људи у Русији.

„Нама је то веома важно, посебно за Републику Српску, која је окружена проблемима у вези са политичким статусом у самој БиХ и поимању других са Запада”, рекао је Додик. „Данас се срећемо и са председником Русије Владимиром Путином и ово је веома успешна посета за нас“, рекао је Додик.

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*