Комичарка држала одсечену Трампову главу

0

Америчка телевизијска мрежа Си-Ен-Ен отпустила је данас комичарку Кети Грифин због фотографије на којој она држи за косу нешто што личи на одсечену, крваву главу америчког председника Доналда Трампа.

Грифин (56), која је била водитељка Си-Ен-Еновог новогодишњег програма у протеклих 10 година, јуче се извинила због спорне фотографије и рекла да је замолила фотографа Тајлера Шилдса да је уклони са интернета, али то није било довољно да она задржи посао у Си-Ен-Ену, преноси АФП.

„Си-Ен-Ен је раскинуо уговор са Кети Грифин о ангажовању у новогодишњем програму“, саопштила је на Твитеру служба за комуникације америчке ТВ мреже, која је фотографију претходно оценила као „гнусну и увредљиву“.

Трамп је раније данас поручио комичарки да би „требало да се стиди“ због фотографије, истакавши да је његовој деци, посебно 11-годишњем сину Барону, тешко због тог „болесног“ призора, пренео је АП.

И прва дама Меланија критиковала је „узнемирујућу фотографију као мајка, супруга и људско биће“, доводећи у питање ментално здравље комичарке Грифин, која је двапут добила награду „Еми“ за ријалити шоу „Мој живот на Д листи“.

Фотографија је изазвала бурне реакције, а многи корисници друштвених мрежа су тражили да Грифин буде ухапшена.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*