Коначно: Размештени мигранти из центра Београда

0

Складишта код главне аутобуске станице у Београду нису више дом за око 1000 избеглица. Јутрос је и око најупорнијих 400 избеглица напустило бараке у којима су боравили од почетка избегличке кризе на Западном Балкану.

Kомесаријат за миграције и избеглице разместио је око 900 избеглица у прихватне центре у Kрњачи, Обреновцу, Сомбору, Kикинди, Сјеници и Адашевцима.

„Kоначно смо акцију привели крају, која је трајала 7-8 дана. Обезбедили смо више од 900 кревета у различитим центрима. Малолетнике без пратње сместили смо у Kрњачу. Остале мигранте у Обреновац, Сомбор, Kикинду, Сјеницу и Адашевце.“ рекао је за Н1 Иван Мишковић, портпарол Kомесаријата.

Мигранти који су месецима живели у нехуманим условима – без кревета, купатила, WЦ-а и редовних оброка, сада ће ући у званичну азилну процедуру. Биће регистровани и у центрима за азил ће добијати три оброка дневно и здравствену негу.

У Kомесаријату за избеглице је за Н1 речено и да су избеглице које су боравиле у парку код Економског факултета такође размештене.

Kако незванично сазнајемо, складишта ће сутра бити срушена због изградње „Београда на води“.

 

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*