Konačno: Razmešteni migranti iz centra Beograda

0

Skladišta kod glavne autobuske stanice u Beogradu nisu više dom za oko 1000 izbeglica. Jutros je i oko najupornijih 400 izbeglica napustilo barake u kojima su boravili od početka izbegličke krize na Zapadnom Balkanu.

Komesarijat za migracije i izbeglice razmestio je oko 900 izbeglica u prihvatne centre u Krnjači, Obrenovcu, Somboru, Kikindi, Sjenici i Adaševcima.

„Konačno smo akciju priveli kraju, koja je trajala 7-8 dana. Obezbedili smo više od 900 kreveta u različitim centrima. Maloletnike bez pratnje smestili smo u Krnjaču. Ostale migrante u Obrenovac, Sombor, Kikindu, Sjenicu i Adaševce.“ rekao je za N1 Ivan Mišković, portparol Komesarijata.

Migranti koji su mesecima živeli u nehumanim uslovima – bez kreveta, kupatila, WC-a i redovnih obroka, sada će ući u zvaničnu azilnu proceduru. Biće registrovani i u centrima za azil će dobijati tri obroka dnevno i zdravstvenu negu.

U Komesarijatu za izbeglice je za N1 rečeno i da su izbeglice koje su boravile u parku kod Ekonomskog fakulteta takođe razmeštene.

Kako nezvanično saznajemo, skladišta će sutra biti srušena zbog izgradnje „Beograda na vodi“.

 

N1

POSTAVI ODGOVOR

*