КОНАШЕНКОВ: Пентагон би на телевизорима могао да пусти неки руски програм

0

Након што је амерички председник Доналд Трамп објавио да је терористичка организација ДАЕШ уништена, жеља Пентагона да у Сирији остане до победе над тероризмом делује као обмана целокупне светске јавности, изјавио је званични представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

Како је оценио, саопштења Пентагона и изјава америчког лидера су контрадикторнe поготову што, како додаје, више не постоји никакав основ за то да америчка војска остане на територији Сирије.

Истовремено, Конашенков је одбацио наводе из Пентагона о томе да није дошло до значајнијег смањења присутности руске војске у Сирији оценивши их као апсолутно непознавање ситуације на земљи.

„То што Пентагон измишља везано за повлачење руске војске из Сирије показује не само лоше скривену жељу Америке да Русије тамо нема, већ и отворено непознавање ситуације у земљи“, рекао је.

Главни проблем неупућености Пентагона, како додаје, јесте тај што амерички медији не преносе информацију о томе како се руска авијација, доктори, деминери и војна техника враћају на територију Русије.

„Тај проблем би Пентагон лако могао да реши, само да на телевизорима пусте на неки руски или европски програм“, закључио је.

 

 

 

vostok

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*