Konstantin Kosačev: Priznanje Srbiji jer nije uvela sankcije Rusiji

0

Predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev, izrazio je danas priznanje i zahvalnost Srbiji zbog toga što, kako je rekao, odoleva pritiscima Zapada da uvede sankcije Rusiji.

Kosačev je, komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislav Nikolić koji je američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu preneo da Srbija nikad neće uvesti sankcije Rusiji, rekao da bi taj potez bio nepopularan među građanima Srbije.

– Predsednik Srbije je izrazio raspoloženje srpskog naroda koji nedvosmisleno želi da razvija prijateljske odnose sa Rusijom – rekao je Kosačev ruskoj agenciji TASS.

Nikolić je na sastanku sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom rekao da srpska vlada neće uvesti sankcije Rusiji, ako to podrazumeva usaglašavanje sa spoljnom politikom EU.

Kosačev je objasnio da su srpsko-ruski odnosi zasnovani na viševekovnoj tradiciji slovenske solidarnosti koja je, po njegovim rečima, vrhunac dostigla kada je Rusija podržala srpski narod na početku Prvog svetskog rata i kada je Rusija odbila da odobri NATO bombardovanje Jugoslavije.

– Dozvolite mi da izrazim priznanje i zahvalnost rukovodstvu i još važnije narodu Srbije koji ne popuštaju pred otvorenim pritiskom Zapada kada je reč o antiruskim sankcijama -, zaključio je Kosačev.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

*