Координаторку Управљачког тима ЗСО вратили са Јариња

0

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Полиција КПС на административном прелазу Јариње није дозволила Винки Радосављевић, координаторки Управљачког тима за успостављање Заједнице српских општина, да настави пут ка Рашкој, где је имала састанак са расељеним Србима са Косова и Метохије.

Њој је, како преноси ТВ Мост, албански представник Косовских полицијских снага забранио прелазак службеним аутомобилом и вратио је назад у Косовску Митровицу.

„На Јариње сам дошла око 12 часова колима, али је један члан КПС одмах пришао и издвојио ме из колоне возила. Иако сам имала и путни налог и овлашћење за аутомобил рекао је да не могу викендом да прелазим. Тражио је да напишем изјаву и рекао да ће случај да преда јавном тужиоцу, иако никакав прекршај није направљен. Ишла сам на састанак у Рашку са људима који треба да се врате на Косово и Метохију и имала све потребне папире“м рекла је Радосављевић за ТВ Мост.

Уз напомену да је до сада више пута прелазила преко Јариња и да није имала сличне проблеме, она је навела да данашњу непријатност види као очигледан притисак на њу, али и на остале чланове Управљачког тима за успостављање ЗСО.

У прилог томе наводи да је последњих месеци често наступала на свим медијима на Косову и Метохији, те верује да је то изазвало „нервозу код неких” због посла који треба да се заврши у вези са формирањем ЗСО.

Каже и да је обавестила о данашњем случају заменика министра косовске полиције Милана Радојевића, те упитала – имамо ли ми право да нормално радимо свој посао?

„Одазваћу се позиву јавног тужиоца али ћу сигурно да тужим полицајца који ми је забранио слободно кретање”, рекла је за ТВ Мост Радосављевић. (Танјуг)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*