Kosačov: Šansa za bolje odnose Rusije i SAD u slučaju pobede Trampa!

0

U slučaju da Donald Tramp pobedi na predstojećim izborima u SAD, postoji mogućnost da se u rusko-američkim odnosima pojavi nova šansa za saradnju, izjavio je predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.

„Ne želim da predviđam budućnost rusko-američkih odnosa, ali postoji mogućnost za saradnju ukoliko se to dogodi“, rekao je on u intervjuu za list „Izvestija“.

Prema njegovim rečima, koliko bi Rusija i SAD u takvom spletu okolnosti iskoristile te mogućnosti, pitanje je mnogih za sada nejasnih faktora.

Istovremeno, Kosačov je Trampa ocenio kao slabo predvidivog političara.

„Tramp se još uvek nije izjasnio kakvi bi mu bili strateški pristupi u slučaju da pobedi na izborima. Stiče se utisak da on često donosi spontane odluke. On ima izuzetno malo političkog iskustva i ne razume da spontane odluke nisu uvek najoptimalnije“, ocenio je ruski senator.

Upravo ta nepredvidivost daje Trampu određenu podršku birača kojima se to dopada, ističe Kosačov i dodaje da postoji opasnost da bi u slučaju njegove pobede svet imao posla sa predsednikom koji veoma spontano donosi bitne odluke.

U slučaju da na izborima pobedi Hilari Klinton, naglašava on, odnosi između SAD i Rusije se neće mnogo promeniti.

„Oni će nastaviti da budu na najnižoj mogućoj tački konfrontacije i nerazumevanja“, smatra senator.

Sputnjik

POSTAVI ODGOVOR

*