Косово није Србија… ако дозволимо Вучићу да га изда!

0

Имао сам дјевојку која ме позвала да заједно љетујемо. Кад сам одбио питала како се не плашим да ће бити са другим мушкарцем на мору. Одговорио сам јој: “Оно што ми могу отети није моје.”
Вучић је позвао на “унутрашњи дијалог” о Косову. Одмах је добио широку подршку, од пацовчине Вука Драшковића, па Блица и Едија Раме. Зашто Вучић у предсједничкој кампањи није рекао да ће покренути “унутрашњи дијалог” о издаји Косова? У пропагандном рату ни један појам нема оно значење које се чини на први поглед. “Унутрашњи дијалог” не значи никакву расправу, него издају Косова. Зашто се треба расправљати о Косову? И са ким? Са женама у црном и фондом за хуманитарно право? Са невладиним организацијама које плаћају шиптарски нарко-терористи? Косово је завршено питање. Нема издаје и готово.
Вучићеви ботови кажу да је прича о Косову (издаја Косова) политика реалности. Издаја није политика реалности. Политика реалности је да власти у Београду прогласе или окупацију једног дјела српске територије или замрзнути конфликт.
Нико не тврди да Шиптари тренутно не држе Косово. 1914. године у цијелој Палестини није било ни 60 000 Јевреја. Само 34 године касније, 1948. тамо су направила једну од најмоћнијих држава свијета. Јевреји су 2 хиљаде година чекали на повратак у Палестину. У Книну је 1993. било 99 посто Срба, зашто Туђман није рекао да је политика реланости да Крајини да бар аутономију? Да је неко тада у Загребу позвао на “унутрашњи дијалог” о статусу Крајине добио би метак у чело. Срби су вијековима у Крајини били аутохтоно, већинско становништво, у свим уставима су имали конститутивност или аутономију, па их је Туђман 1990. једним потезом избацио из устава, а 1995. у 3 дана протјерао 250 000, а побио 2 000.
Тако је то у геополитици, ништа није стално и богомдано, твоје је само оно што може одбранити или освојити. Данас Шиптаре подржава Америка, али нико од нас није видовит и не зна шта ће бити за 10 или 50 или 150 година.
За Вучића је Косово терет. Курвински каже да тај терет неће остављати будућим генерацијама, него ће “терет” поклонити Шиптарима?! Од када је Косово, највећа српска светиња терет? Зашто Јеврејима Јерусалем није био терет? Зашто нам Шиптари отимају Косово, ако је Косово терет? Вриједност Косова је неизмјерна! Косово је пребогато ресурсима, то је златни рудник Србије! Косово, као капија Европе има огромну геостратешку важност, не би НАТО направио највеће базу на Косову, да Косово није почетак тзв. пута свиле. Косово има велику политичку важност, свака издаја Косова значила би у очима сусједних земаља политичку слабост Србије, ако може Косово бити отето Србима, онда може и Војводина, Рашка област, југ Србије… И најважније, Косово има историјску и духовну вриједност која је неизрецива! Косово је завјет милиона! Једну нацију дефинира заједничко вјеровање, заједнички идеали! Код Срба је то Косово.
Зашто се Ватикан толико труди да створи цијелу митологију око Вуковара, Степинца, Олује, “Домовинског рата” – да би Хрвате учинио нацијом! Ако нација нема своје “Косово”, онда то и није нација него руља, коју ће нације које имају митове и завјете покорити и економски искориштавати!
Вучић од кад се вратио из Америке прича као да су га лоботомизирали. Булазнио је о некој “империјалној свијести” код Срба јер као Срби су хтјели да Шиптари причају српски, а нису учили шиптарски?! Ало, мајмунчино! Шиптари су дошли у српску кућу, има да науче језик домаћина, као што Срби у Њемачкој науче њемачки. И кад су то Срби тражили Шиптаре да причају српске, кад је све на Косову било двојезично? Каква империјална свијест Срба, јединог народа који је своју државу и милион мртвих дао да би другим народима на Балкану стварао државе и нације? То је као и она прича да су Срби радили геноциде, а у свим земљама у којима су Срби наводно починили геноцид Срба нема, а народи који су као доживјели геноцид су се намножили.
Све кад би ЕУ понудила Србији 100 милијарди еура у замјену за Косово, Срби би то морали одбити. Светиње се не продају, образ се не продаје, част се не продаје. Најгоре од свега што ЕУ ништа Србији ни нуди за Косово. Чак ни улазак у Европску Унију гдје би Србија као и Хрватска била у задњем реду без икаквих права и користи, а само би морала уступити земљишта странцима, примити њихове производе и уплаћивати у касу ЕУ из које не би могла повучи ни пола оног што уплати. Србији нуде нешто још горе, улазак у Шиптарославију, у заједницу са Албанијом, Црном Гором и Македонијом, гдје би живјело више Шиптара и Муслимана него Срба. Виђели смо како су Срби прошли у првој и другој Југославији гдје су били већина!
Вучића су западњачки господари каоса увјерлили да је он нови Броз, а након Броза увијек сљеди клање! Уколико Вучић изда Косово, онда ће он за српки народ заувијек бити највећи злочинац гори и од Броза и од Павелића, јер они су убијали људе, а Вучић ће убити српство! Мајке могу родити нове синове, физички геноцид се ипак може преживјети, али издаја Косова била би духовни геноцид и Срби више као народ не би постојали.
Чак ни улазак у ЕУ, гдје понављам, Србију нико ни не зове, не би значио ништа за положај Срба на Косову. Хрватска је чланица ЕУ и НАТО пакта, Колинда је била замјеник главног секретара НАТО-а, па ништа не могу направити да побољшају положај Хрвата у БиХ. Хрватима Америка чак није ни визе укинула, него хрватски грађани требају визу за САД, исто као и српски.
Као што сам рекао оној дјевојци са почетка приче, тако кажем и вама: Косово није српско, ако Срби нису спремни да се боре за њега! Вучић не може сам издати Косово. Не може га издати ни уз помоћ другосрбијанских, аутошовинистичких организација и појединаца . Ни уз помоћ чланова СНС-а и својих ботова и плаћеника. Али може издати Косово ако већина нормалних Срба буде пасивна. Нико Србију не може натјерати да питање Косова ријеши у овој генерацији. Кад дођу неки бољи Срби које Клинтон убица Срба неће тапшати по рамену, онда ће они ријешити тај како Вучић каже „терет“ Косова, кад ми већ нисмо способни.

Mislav Horvat, FB nalog

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*