Ковач: Србија никада неће ући у ЕУ!

0
Zagreb, 28.1.2016. - Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač najavio je u četvrtak u Zagrebu da kreće u saniranje i jačanje odnosa sa susjedima narušenih izbjegličkom krizom, a u slučaju da Njemačka drastično ograniči priljev izbjeglica kaže da će to učiniti i Hrvatska kako bi zaštitila svoj teritorij. foto HINA / Daniel KASAP / lsd

Министар спољних послова Хрватске Миро Kовач изјавио је данас да Србија никада неће постати чланица Европске уније и да ће јој Хрватска увести противмере због прогона бранитеља након што је на граничном прелазу са Србијом ухапшен хрватски држављанин Здравко Хлобик пошто српске власти трагају за његовим имењаком којег терете за тероризам за време Домовинског рата, пренела је агенција Хина

„Овакво понашање, овакво застрашивање, овакве провокације више нећемо трпети. И на овај начин Србија никада, понављам никада неће у Европску унију. И Хрватска је спремна на противмере“, рекао је Kовач у изјави за новинаре недалеко Мостара где присуствује обележавању Европског дана сећања на жртве свих тоталитарних и ауторитарних режима.

Осјечанина Здравка Хлобика (54) српске власти су у четвртак ухапсиле на граничном прелазу Богојево заменивши га за његовог имењака Здравка Хлобика из Јелисавца којег у Србији терете за тероризам за време Домовинског рата, објавио је Глас Славоније.

Хина преноси да је Kовач затражио од српских власти да престану са скривањем правосудних списа и да властима у Загребу доставе податке о хрватским бранитељима који су у Србији осумњичени или оптужени, и због којих је у Србији расписана потерница или којима је у Србији суђено у одсутности.

Он је појаснио да се у случају хрватског држављанина Здравка Хлобика радило о замени идентитета, и да му је хрватски генерални конзул помогао да дође до хрватске границе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*