КОВАЧЕВИЋ: Српски народ тражи правду, а добија силу

0

Српски народ суочава се са неправдом кроз посљедња два вијека тако што тражи право и правду, а као одговор добија силу, рекао је члан Српске академије наука и уметности Душан Ковачевић Срни поводом одлуке Суда БиХ да Насера Орића ослободи кривице за злочине над Србима.

Угледни српски писац, сценариста и драматург указао је на то да на простору Хрватске, БиХ и Косова и Метохије постоји десетак злочинаца чији су злочини снимљени, али су ипак остали некажњени, што је „брука међународног права и правде“.

„Ако сила одређује шта је право и шта је правда, онда ће се силом једног дана то опет вратити. Брука, једном ријечју брука“, рекао је Ковачевић.
Према његовим ријечима, број преосталих Срба и колико су пострадали јесте прича о томе да сила влада свијетом.

„Највећа демонстрација тога је ово што се догађа у посљедње вријеме планетарно. Ми смо као људи планете на ивици трећег свјетског рата. Нико то не схвата озбиљно“, рекао је Ковачевић.
Ковачевић сматра да се Срби морају призвати памети и бити јединствени.

„Ако имамо чињеницу да је већина против нас и ако смо и ми против себе, онда је то крај. Морамо се сабрати и призвати памети и рећи: ми смо себи најближи“, закључио је Ковачевић.

 

 

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*