KOVAČEVIĆ: Srpski narod traži pravdu, a dobija silu

0

Srpski narod suočava se sa nepravdom kroz posljednja dva vijeka tako što traži pravo i pravdu, a kao odgovor dobija silu, rekao je član Srpske akademije nauka i umetnosti Dušan Kovačević Srni povodom odluke Suda BiH da Nasera Orića oslobodi krivice za zločine nad Srbima.

Ugledni srpski pisac, scenarista i dramaturg ukazao je na to da na prostoru Hrvatske, BiH i Kosova i Metohije postoji desetak zločinaca čiji su zločini snimljeni, ali su ipak ostali nekažnjeni, što je „bruka međunarodnog prava i pravde“.

„Ako sila određuje šta je pravo i šta je pravda, onda će se silom jednog dana to opet vratiti. Bruka, jednom riječju bruka“, rekao je Kovačević.
Prema njegovim riječima, broj preostalih Srba i koliko su postradali jeste priča o tome da sila vlada svijetom.

„Najveća demonstracija toga je ovo što se događa u posljednje vrijeme planetarno. Mi smo kao ljudi planete na ivici trećeg svjetskog rata. Niko to ne shvata ozbiljno“, rekao je Kovačević.
Kovačević smatra da se Srbi moraju prizvati pameti i biti jedinstveni.

„Ako imamo činjenicu da je većina protiv nas i ako smo i mi protiv sebe, onda je to kraj. Moramo se sabrati i prizvati pameti i reći: mi smo sebi najbliži“, zaključio je Kovačević.

 

 

RTRS

POSTAVI ODGOVOR

*