Крагујевац: Поводом Дана града-Ђурђевдана, Рок симфонија у част „Смака”

Крагујевачки симфонијски оркестар и хор „Лицеум” одржаће у суботу концерт посвећен нашој рок групи и њеном преминулом певачу Борису Аранђеловићу

0

Ђурђевдан – Дан града и ове године ће бити обележен бројним културним, уметничким и забавним манифестацијама.

У Књажевско-српском театру у току су „Јоакимови дани”. У оквиру ове позоришне ревије посвећене домаћем драмском писцу, позоришта из Ужица, Врања, Сремске Митровице, Београда и Крагујевца извешће представе „Народни посланик” (Нушић), „Јавна личност” (Небојша Ромчевић), „Помахнитали” (Татјана Кецман), „Кир Јања” (Стерија) и „Ружа увела” (Станковић). У Галерији „Мостови Балкана” приређена је изложба „Инбитвин” Ане Садовске из Пољске, у Галерији Народног музеја изложба „Југословенска уметност 20. века” са делима Фонда уметничке галерије „Надежда Петровић”, а у Конаку кнеза Михаила изложба „Ордени и хералдика у Карађорђевом дому”.

На сам Дан града, шестог маја, на Тргу код крста наступиће Крагујевачки симфонијски оркестар и хор „Лицеум”, који ће са солистима – певачем Звонком Пантовићем Чипијем и бубњаром Дејаном Стојановићем Кепом, одржати концерт посвећен нашој легендарној рок групи „Смак” и њеном преминулом певачу Борису Аранђеловићу (1948–2015). Диригенти су Војкан Борисављевић и Владимир Милић. Почетак концерта је у 20.30 сати, а након тога Крагујевчани ће бити у прилици да прате наступ групе „Влатко Стефановски трио” и присуствују традиционалном ватромету.

Претходно, у старом скупштинском здању, у десет сати ујутро, биће одржана свечана седница Скупштине града, на којој ће бити уручене Ђурђевданске награде. Највише годишње признање Крагујевца за резултате остварене у 2016. припало је писцу Зорану Петровићу, директору Завода за збрињавање одраслих „Мале Пчелице” Владици Станојевићу и Универзитетском спортском савезу Крагујевца.

Након свечане скупштинске седнице, у центру града биће одржан традиционални Ђурђевдански карневал, а потом следи и Ђурђевдански фолклорни маратон, у организацији Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић”.

ПОЛИТИКА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*