Краљ пива шокирао становнике родног села: У свом тестаменту оставио сваком по 2 милиона долара

0

Милијардер која ге за добричонство својевремено наградио и шпански краљ, оставио је и средства за нови културни центар у селу, као и локалној непрофитној организацији

Становници шпанског села Цереалсе дел Цондадо су преко ноћи постали милионери. То су постали нако што је један од директора фанрике која прави Kорона пиво у свом тестаменту дао свим становницима (њих 80) по два милиона долара.

Милијиардер Антонино Фернендез који је помогао да се направи Групо Модела фирма која производи Kорона пиво је умро сиромашан, јер је пре смрти поделио све своје богатство.

Он је рођен у овом селу као једно од 13 деце, а са14 је морао да напусти школу јер родитељи нису имали новца да је плате.

Један од становника села је рекао да су пре овог поклона сви били без новца.

Милијардер која ге за добричонство својевремено наградио и шпански краљ, оставио је и средства за нови културни центар у селу, као и локалној непрофитној организацији.

Он је постао директор Групо Нодело са своје 32 године, након што је имигрирао у Мексико. Од Kорона пива је направио најпознатији бренд у САД и Мексику.

 

 

 

Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*