„KРАЉ РОМА“ поручио Трампу: „Ми цигани ћемо изградити зид и то за МАЛЕ ПАРЕ!“

0

Доријан Чиоба, самопрокламовани међународни „Kраљ Рома“, написао је отворено писмо америчком председнику Доналду Трампу у ком му нуди услуге своје „велике заједнице“. Чиоба је Трампу поручио да би му Роми лако саградили контроверзни зид на граници са Мексиком.

Доријан, иначе држављанин Румуније, Трампу је поручио да би „Роми посао завршили за мале паре“, јер имају великих проблема са незапосленошћу, пренели су румунски медији у уторак.

Чиоба уверава Трампа да су „његови људи довољно вешти за тако компликован задатак, јер им јако добро иде у пословима са металом“.

– Нација Рома коју ја представљам жели вам довољно снаге да завршите све послове које имате пред собом. Нека вас Бог благослови, као и одлуке које ћете донети у корист светског мира и просперитета – наводи се у Чиобином писму које је објавила румунска новинска агенција Агерпрес, а пренео „Балкан инсигхт“.

„Kраљ Рома“ је додао како „подржава све Трампове садашње и будуће пројекте“.

Амерички амбасадор у Румунији изјавио је у уторак како „не зна ништа о таквом писму“, те да не може да прокоментарише. Међутим, оно што је истакао јесте да би Трамп, судећи по његовим ранијим изјавама, „вероватно више волео да тај посао заврше амерички радници“, пише Агерпрес.

Доријан Чиоба живи у Сибију у Румунији. Син је Флоријана Чиобе, поштованог члана Ромске заједнице који је за себе још 1997. године рекао да је „краљ краљ свих Рома на свету“. након што је Флоријан преминуо 2013. године, „престо и круну“ је наследио Доријан.

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*