Кремљ: Одбацујемо могућност учешћа Руске Федерације у збивањима у Црној Гори!

0

Кремљ је категорички одбацио могућност укључивања званичне Москве у организовању незаконитих активности у Црној Гори.

„Наравно, ми категорички негирамо могућност умијешаности наших званичника у икаквом покушају организовања неких незаконитих радњи“, – рекао је новинарима портпарол председника Руске Федерације, Дмитриј Песков, коментаришући изјаву Тужилаштва Црне Горе за наводну умешаност у покушају да организује терористички акт на дан парламентарних избора у овој земљи 16 октобра од стране неких „руских националиста“.

„Према званичним линијама није било никаквих захтјева (из Црне Горе). Ја не знам да ли је било посебних захтева, од специјалних служби за услугу, али у овом случају немамо никакве информације“, – рекао је представник Кремља.

У недељу, главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић је рекао да је група држављана Србије, Црне Горе и Русије покушала да изврши терористички напад 16. октобра.

Према ријечима Катнића, организатори ове групе „националисти из Русије“ сматрајући да се власт у тој земљи не може промијенити путем избора, планирали су да је збаце силом. Циљ групе, према тужиоцу, био је „да заустави Црну Гору на њеном евроатлантском путу“, и како би се спречило приступање Црне Горе у НАТО“.

Међутим Катнић је истакао да Црна Гора нема доказа о умијешаности Руске Федерације у „државном удару“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*