Кремљ: Питање трајања расправа о мешању Русије у изборе упутити Вашингтону

0

Кремљ је саопштио да питање о томе колико ће трајати расправа о могућем мешању Русије у америчке председничке изборе треба да се упути Вашингтону.

„Ову причу вероватно је боље упутити Вашингтону, а не нама“, рекао је Песков одговарајући на питање колико ће, по његовом мишљењу, још трајати и када ће се завршити прича о могућем мешању Русије у америчке председничке изборе.

Раније је објављено да ће се на насловној страни новог броја магазина „Тајм“, који ће бити пуштен у продају 31. јула, налазити портрет председника Русије Владимира Путина.

Лице руског лидера назире се у безброј сивих икона које симболизују корисничке налоге на мрежама. На насловницу је стављен и наслов главног чланка броја: „Тајни програм који је требало да сруши Путинов план за изборе“.

О ситуацији са „Сименсом“

Кремљ неће коментарисати ситуацију око „Сименса“, рекао је Песков.

„Морам да кажем да ћу вас оставити без коментара, то је питање за компаније са којима сарађује и преко линије тих компанија биће настављена сарадња и дијалог“, рекао је Песков новинарима.

„Нећу коментарисати ову тему“, одговорио је Песков на питање да ли је истина, како наводе немачки медији, да је Путин лично дао гаранције немачкој канцеларки Ангели Меркел да „Сименсове“ турбине неће бити испоручене на Крим.

Компанија „Сименс“ саопштила је да ће привремено обуставити испоруку енергетске опреме руским државним компанијама.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*