KRIK може на РТС али државни секретар за информисање НЕ МОЖЕ!

Државни секретар за информисање у Влади Србије није могао да гостује у програму РТС-а?!

0

РТС је одбио гостовање у јутарњем програму државном секретару при Министарству информисања Александру Гајовићу, након консултације уредништва јавног сервиса.

Александар Гајовић је након повратка из Тиране, где је присуствовао скупу “ Медијски дани Балкана” у организацији Европске комисије, затражио да гостује у јутарњем програму РТС-а али је одбијен.  На скупу у Тирани поред државног секретара Гајовића, из Србије су били представници KРИК-а и “Групе за слободу медија у Србији”.
У Тирани су се појавили обучени у црне мајице, наводно да би на тај начин манифестовали “медијски мрак” у Србији.

Представници КРИК-а и “Групе за слободу медија у Србији” су на панелима и у неформалним разговорима са Јоханесом Ханом на најгори начин представили медијску сцену у Србји, тврдећи да не постоје медијске слободе.

Александар Гајовић

Управо отказивањем гостовања Александра Гајовића на РТС-у, који је желео да информише јавност о скупу у Тирани, се потврђује да медији у Србији делују независно и самостално, барем од државе.
Док с једне стране РТС преноси текстове и спекулације КРИК-а којима се покушавају дискредитовати државни званичници и урушити њихов кредибилитет с друге стране  државном секретару за информисање врата су затворена!?

Овим потезом уредништво РТС-а се отворена ставља у службу НВО КРИК-а који делује под покровитељством OCCRP.

Патриот

 

 

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*