КРИМ: Српски посланици владајуће коалиције изазвали дипломатски скандал!

0

Народни посланици Српске народне партије Ненада Поповића, која је коалициона партија владајуће Вучићеве СНС, посетом Криму и потписивањем споразума са Путиновом странком Јединствена Русија, изазвали су међународни скандал, пишу домаћи медији.

Украјински амбасадор у Србији, Олександар Александрович, оштро је реаговао наговештавајући да ће због овог поступка Украјина покренути дипломатске мере, те да су могуће административне или кривичне казна за те људе.

Министарство спољних послова Украјине осудило је посету групе српских посланика Криму и позвало амбасадора Србије у Украјини да пружи објашњења о том питању.

„Министарство спољних послова Украјине најоштрије осуђује посету групе српских парламентараца окупираном Криму“, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Украјине Маријана Беца на данашњем брифингу у Кијеву.

Она је истакла да су српски посланици прекршили украјински закон и међународно право. Према њеним речима, посланици отворено позивају на признавање Крима као дела Русије, чиме поступају у супротности са званичним ставом Србије која подржава територијални интегритет Украјине.

„Министарство спољних послова данас је позвало амбасадора Србије да у Министарству пружи објашњење о том питању“, додала је Беца.

Лидер СНП-а Ненад Поповић одговара Kрим је руски.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*