Кривична пријава Вељку Ражнатовићу

После обрачуна у Лакташима код Бањалуке, поднесене пријаве против деветорице младића. Син популарне певачице потврдио да је био на месту обрачуна, али негира да се тукао

0

БАЊАЛУЧКА полиција поднеће кривичну пријаву против Вељка Ражнатовића (21), сина певачице Светлане Цеце Ражнатовић и покојног Жељка Ражнатовића Аркана, и још најмање петорице младића због сумње да су учествовали у масовној тучи у центру Лакташа код Бањалуке.

Осим против Ражнатовића пријаве ће бити поднете и против његових другова Витомира Глишића (20), Милоша Ећима (21), Немање Ђурића (22) и Јована Марјановића (21), који су у среду саслушани. Из друге, супарничке екипе пријављени су браћа Петар (29) и Александар Золак (28), Далибор Рогић (22) и Бобан Латиновић (22). Сви се терете за кривично дело насилничко понашање.

Наводећи иницијале осумњичених, портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић каже да је идентификовано и испитано више особа, а наставља се рад на идентификовању осталих учесника обрачуна.

– Током криминалистичке обраде утврђено је да су се младићи међусобно физички сукобили, након чега се сумња да је један од њих пуцао из ватреног оружја. У сукобу су повређена двојица и њима је указана лекарска помоћ – рекла је Марија Маркановић, додајући да ће пријаве, у редовној процедури, бити достављене Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

У полицији сазнајемо да је Вељко Ражнатовић у уторак у 19.30 дошао у ЦЈБ Бањалука и после испитивања је пуштен око 23 часа.

– Ражнатовић је сам дошао у полицију и током саслушања је потврдио да је у критично време био на месту обрачуна – каже извор близак истрази. – У изјави је навео да је на паркинг у Лакташима дошао аутомобилом „мерцедес МЛ“ након што га је један друг позвао телефоном. По доласку је затекао тучу, а потом је одатле „извукао“ друга и отишао.

У ЦЈБ Бањалука изјаве су у среду дала још тројица учесника туче, и то Јован Марјановић, Немања Ђурић и Милош Ећим, иначе Ражнатовићев кум, који су мање-више испричали исту причу.

Чланови супарничке групе имали су другачије виђење сукоба. Они су тврдили да је Ражнатовић учествовао у тучи и да је чак једног момка ударио бејзбол палицом, док су његову екипу оптужили и за пуцњаву.

Ко у томе говори истину оцениће истражни органи, који су од свих учесника обрачуна узели парафинску рукавицу. По свему судећи, у целом случају могле би да пресуде изјаве „треће стране“, односно мештана Лакташа који су сведочили сукобу.

О. МАТАВУЉ, Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*