Кркобабић: Младим паровима бесплатно земља

0

Министар Милан Кркобабић данас најавио да би брачни парови могли би да добију на коришћење, без накнаде, 25 до 50 хектара државног земљишта

МЛАДИ брачни парови могли би да добију на коришћење, без накнаде, 25 до 50 хектара државног земљишта. Нова аграрна политика и концепт регионалног развоја дугорочна су мисија која има за циљ отклањање кључне претње по националну безбедност, а то је депопулација рубних подручја.

Ово је данас изјавио Милан Кркобабић, министар задужен за регионални развој, приликом посете Бору. Овај проблем, сматра Кркобабић, настаје појавом празних села, а њих је највише на југу и југоистоку Србије:

– Проблем Србије није улазак у ЕУ, већ улазак у сопствену земљу, у села из којих су људи отишли. Задатак нам је да покушамо да задржимо младе на селу и да вратимо оне који су отишли у потрази за послом. Само је у Борском округу број становника у последњих 20 година смањен за трећину. Земља може да задржи младе на селу, уколико им се понуди могућност избора, а једна од тих је развој задругарства.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*