Крле због „НЕМАЊИЋА“ најурио председника Програмског савета РТС-а!

0

Небојша Крстић, члан управног одбора РТС-а, најурио је професора Миливоја Павловић, председника Програмског савета, са седнице УО.

Председник Програмског савета је захтевао да се омогући да се погледа серија „Немањићи“, пре наставка емитовања. Серија је због катастрофалне режије, сценарија и глуме изазвала бурну реакцију у медијима и на друштвеним мрежама. Управни одбор РТС-а је одржао хитан састанак поводом реакције јавности на серију, а на састанку је дошло до рата између појединих чланова УО и Павловића.

Бранећи свог пријатеља и директора РТС-а Бујошевића, Небојша Крстић познати твитераш и маркетиншки стручњак, је најурио професора Павловића са седнице.

Павловић је изјавио да они само желе да виде серију и изнесу свој став, а коначна одлука о судбини тог производа је на менаџменту куће и уредницима.

Програмски савет РТС упутио је писмо Управном одбору ове телевизије, генералном директору и главном и одговорном уреднику културно-уметничког програма којим се захтева да се нове епизоде “Немањића” не емитују док се серија не погледа на интерној пројекцији у јавном сервису.

Након бурне седнице УО, осванули су твитови на званичном профилу РТС-а у којима се вређа професор Павловић.

После свих перипетија УО РТС-а је остао при ставу да се настави са емитовањем серије „Немањићи“.

„Управни одбор и менаџмент РТС сагласни су да ће оцену о серији ‘Немањићи – рађање краљевине’ ипак дати гледаоци и стручна јавност након емитовања“, наводи се у саопштењу са седнице Управног одбора Јавног медијског сервиса Србије.

Патриот

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*